От х:

Днес в x:

Без цветя на първия учебен ден, парите за букети в помощ на пострадалите от наводненията

Благородна инициатива подхващат преподавателите в хасковското училище „Св. Климент Охридски“ в знак на съпричастност към пострадалите в тежките наводнения в региона на Карловско. На официалната Фейсбук страница на училището преподавателите се обърнаха към родителите с думите за съпричастност: „Ние, учителите от ОУ ”Свети Климент Охридски”, поемаме инициатива за откриване на учебната година без цветя“, пишат те.

По традиция на старта на новата учебна година учениците носят цветя на своите учители, но сега преподавателите призовават общността с благодарност за този жест, той да бъде насочен в полза на хилядите нуждаещи се  възрастни и деца, които останаха при водното бедствие без покрив над главата си и имат нужда от подкрепа от цялото общество.

Реакциите на родителите и по-големите ученици не закъсняха и те коментираха, че ще се включат с радост в каузата. Всички се надяват, че инициативата им ще прерасне в общоградска и на 15-ти септември ще обедини хасковлии. Събраните средства, които са определени за букети в първия учебен ден, ще бъдат преведени в помощ на пострадалите ни сънародници.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ан
    антимишок
    17 -3
    10:35, 10 сеп 2022
    Браво!
  • 2
    11
    111
    17 -3
    14:37, 10 сеп 2022
    Очакват се масови фалити на цветарки.Те горките се молят всеки ден да е петнайсти септември или да се редуват с осми март и най новия празник в православието Свети Валентин и така всеки ден по един от всичките,а вие сега искате да им го вземете.
  • 3
    И
    И
    11 -4
    14:59, 10 сеп 2022
    Да бе ,ай стига де ,герб е виновен ,12 години погром и сега ,от едни цветя ,герб и бб да плаща за стореното ...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини