От х:

Днес в x:

Георги Гергов за втори път спечели кроса от Димитровград до Хасково

    Лекоатлетът Георги Гергов от Ловеч за втори път спечели кроса „Ванко Дяков“. Той измина 13-километровото трасе за време 53 минути и 52 секунди.

    Георги Гергов заяви, че участва в надпреварата за трети път. През 2021 г. той отново финишира първи, но заедно с приятеля си Георги Жеков от Харманли. Има и едно трето място в състезанието.

    В 37-ото издание на кроса традиционно стартира в 10 часа днес от кино „Химик“ в Димитровград, а финалът бе до хотел „Аида“ в Хасково. В него участваха 37 души, 7 от които жени и 30 мъже. Те бяха разделени в различни възрастови групи.

    Втори при мъжете финишира Димитър Маринов от Пловдив с време 54 минути и 37 секунди, а трети е Димитър Иванов от Димитровград с 56 минути и 41 секунди. Първият финиширал хасковлия беше Антон Ангелов с време 59 минути и 20 секунди, който се класира на осмо място. Съгражданинът му Величко Димитров беше на десета позиция с време 61 минути и 50 секунди.

    Първа при жените е Таня Димитрова от Пловдив с време 60 минути и 16 секунди.

    Най-малкият участник беше Мерт Красимиров от Хасково, който се придвижваше с колело и беше придружаван от баща си Красимир. Те завършиха от 14-о място, а в състезанието участваше и майката на детето. Най-възрастният участник е Джаматин Кязим.

    Заради провеждането на състезанието беше затворен временно пътя от Димитровград до Хасково. Кросът бе част от програмата на Община Хасково за Деня на града – 8 септември.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бр
      БРАВО!
      14 -1
      12:45, 7 сеп 2022
      Юнак!!!
    • 2
      So
      Sofi
      10 -25
      13:26, 7 сеп 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 3
      АБ
      А бе хора
      5 -1
      20:45, 7 сеп 2022
      Постарало се е момчето, затова го наричам юнак! Все пак се занимава с добри дела, а не се дрогира и не прави глупости!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини