От х:

Днес в x:

Съименници с приятелски финал на кроса „Ванко Дяков“

    Двама съименници записаха приятелски финал на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“. Георги Жеков от Харманли и Георги Гергов от Ловеч изминаха 14-километровото трасе за 53 минути и 17 секунди.

    И двамата бегачи участват в състезанието за втори път. Миналата година те финишираха съответно на трето и четвърто място. Вчера са участвали в други прояви по повод Деня на Съединението на България.

    Гергов заяви, че с колегата му решили да не се съревновават на финала и да завършат заедно. Допълни, че наградата не им е приоритет.

    Поредна победа при жените записа Маринела Нинева от КЛА „Локомотив“ (Дряново), която избяга дистанцията за 60 минути. Тя участва за четвърти-пети път в бягането. Толкова са и титлите й.

    Непосредствено с нея финишира 5-годишният Мерт Красимиров от Хасково, който беше най-малкият участник в надпреварата и се придвижваше с велосипед, но беше придружаван от баща му Красимир. В кроса участваше и майка му.

    В 36-тото издание на надпреварата бягаха общо 38 атлети в различни възрастови групи – 9 жени и 29 мъже. Най-възрастният от тях беше 71-годишният Васил Николов от Димитровград.

    Добро класиране записа и хасковлията Антон Ангелов. Той завърши първи при мъжете в групата на мъжете 41-50 години с време 58 минути и 51 секунди.

    Състезанието се организира от община Хасково и е част от празничната програма за Деня на града. За призьорите бяха осигурени парични награди и медали.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Вл
      Владо
      6 -25
      13:00, 7 сеп 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ха
        хасковлия
        15 -2
        15:19, 7 сеп 2021
        Ти ко правиш из града на обет бре? От ни работиш?
    • 2
      Го
      Гочу
      0 0
      21:21, 7 сеп 2021
      Браво на колегите ! Да сте живи и здрави !
    • 3
      То
      То
      3 -1
      01:00, 8 сеп 2021
      Защо тези се държат за ръчички ? Да не са хомо двойка
    Последни новини