От х:

Днес в x:

Инцидент с новородено в болницата в Кърджали, близките искат разследване

  Инцидент с новородено бебе в Акушеро-гинекологичното  отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали предизвика недоволството на близките на родилката, които се обърнаха за съдействие към сайта Кърджали бг вести. Роднините искат щателно разследване,за да се установи причината за тежка травма на бебето. Те разчитат на коректно отношение на здравните власти.

  Според близките на 1 септември Семра Селяхтин ражда здраво бебе. Раждането е със секцио. Първоначално бебето е добре. В добро състояние го дават и на родилката на втория ден от раждането. На третия ден обаче бебето вече е в гипс. Направена е  рентгенова снимка.Лекарите обясняват,че има счупена тазобедрена кост.Разяснява  се,че проблемът е възникнал при раждането.Бебето се транспортира до университетска болница „Св.Георги” в Пловдив.Според близките,там при приемането му е допусната възможност то да е изпуснато след раждането.Това разказват за Кърджали бг вести лелята и братовчедката на родилката Мергюл Иляз и Сание Ахмед.

  Според наши източници раждането е било много тежко с усложнения. Първоначално не е имало признаци на счупване. На третия ден е забелязано подуване.Прави се рентгенова снимка на детето. Лично началника на ортопедично отделение др Спас Пасев препоръчва бебето да бъде транспортирано до Пловдив. Още на 3 септември новороденото е закарано в университетската болница.

  По препоръка на болничните власти близките подават жалба за изясняване на инцидента. Допуска се недобра комуникация с медиците от отделението, което обяснява и засилените тревоги на роднините. Те  са приети от ръководството на здравното заведение, което се ангажира с прозрачно разследване на случая.

 До редакцията на сайта Кърджали бг вести е изпратено  следното съобщение:  „ На 5.09  е постъпила жалба в деловодството на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ АД. Назначена е комисия, която да извърши проверка по случая .

В законоустановения срок  ръководството на лечебното  заведение , ще уведоми за установените резултати.

 Болничен пресцентър”.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини