От х:

Днес в x:

2 поредни часа вредно високи нива на SO₂ в Димитровград

За последните 7 дни от 1-ви до 7-ми септември, в Димитровград в три дни са регистрирани превишени нива на максимално допустимите средночасови стойности на SO₂. Днешното превишение е в 2 последователни часа - в 11 и в 12 часа днес, след което в 13 часа концентрацията на SO₂ във въздуха е малко под червената линия.

В 11 часа АИС Димитровград е регистрирала над 760 µg/m3, при максимално допустими 350 µg/m3, което е повече от два пъти над допустимата стойност, час по-късно стойностите са 363 µg/m3, а в 13 часа концентрацията е малко под червената линия с 306 µg/m3. В 14:00 часа регистрираната средночасова стойност е 295 µg/m3.

До днешна дата за тази година, регистрираните превишения на максимално допустимите средночасови норми са 13 броя по наша информация, като последните 4 са регистрирани в последните 7 дни, след приключването на плановия ремонт на местния ТЕЦ, както и на ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово. Трябва да се вземе в предвид, че голяма част от годината местния ТЕЦ не е работил. За регистрираното превишения на 1-ви септември, ТЕЦ "Брикел" не е работил, но е работил димитровградския ТЕЦ. Следващото регистрирано превишение е на 4-септември, като за времето, в което е регистрирано, от местния ТЕЦ, както и от РИОСВ се твърди, че той не е бил в експлоатация, въпреки данните от димитровградчани, че в по-късните часове на деня за кратко се е видяло, че коминът на централата пуши.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    !!
    !!!
    5 0
    12:12, 8 сеп 2022
    На всяко превишаване на допустимите норми глоба! Всяка следваща глоба все по голяма! Докато не си модернизират теца по европейски стандарти!
  • 2
    Съ
    Съгласен
    2 0
    00:48, 10 сеп 2022
    Съгласен съм с горния коментар стига са ни тровили
  • 3
    Ал
    Ало
    1 0
    17:56, 10 сеп 2022
    Ало кога смятате да го затворите окончателно този ТЕЦ стига сте ни тровили нас и децата ни навън не се диша особенно за хора с здравословни проблеми що за безотговорност е това СПРЕТЕ ДА НИ ТРОВИТЕ!!!!!!!ИСКАМЕ ДА ДИШАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Още новини

Последни новини