От х:

Днес в x:

Фолклорен концерт с уникална хореография очаква димитровградчани на 1 септември

Празничният концерт на традиционната  българска фолклорна музика ще бъде утре, на 1 септември от 20.30ч. на площад България с ПФА "Странджа' гр.Бургас, информират от местната администрация. Разнообразие от носии, уникален синхрон и хореография на близо 50 музиканти, певци и танцьори от ансамбъла, които ще поднесат незабравими преживявания на димитровградчани.

Ансамбълът е изнесъл над 6000 концерта у нас и в чужбина. Гастролирал е с успех в САЩ, Белгия, Индия, Унгария, Франция, Македония, Германия, Словакия, Полша, Чехия, Гърция, Турция, Австрия и редица други страни.

Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" е създаден през 1965 година с цел издирване, съхранение, обработка и популяризиране на музикалния, песенен, танцов и словесен фолклор от Югоизточна България. Ансамбълът се състои от три основни формации: женски хор на основата на открито народно пеене, солисти, оркестър от народни инструменти и смесен танцов състав.В репертоара му са включени десетки танцови постановки, хорови, солови и оркестрови произведения. В него присъстват танци и песни от всички етнографски области, които разкриват огромното фолклорно богатство на България. Особено внимание се обръща на пресъздаването на фолклора и народните обичаи от Странджанския край.
Главен художествен ръководител - Марио Егов, диригент на ансамбъла - Любен Касабов, диригент на оркестъра - Николай Чапкънов, хореограф - Михо Атанасов, хормайстор - Атанаска Бонева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини