От х:

Днес в x:

Нинова и министри напуснаха заседанието на правителството заради новите F-16

"Най-малко е необходимо в този момент България да прави инвестиционен разход за оръжия", заяви Корнелия Нинова на брифинг в Министерски съвет.

Тя обяви, че министрите от БСП напускат заседанието и няма повече да участват в него. "Намираме, че този разговор и решения сега са вредни за България", заяви Нинова.

Става дума за обсъждането на нови осем F-16. Тези пари са нужни за оцеляването на българския народ, заяви Нинова.

Преди това министърът на отбраната Драгомир Заков представи на брифинг в МС развитието по офертата на вторите осем F-16. Офертата е била анализирана от експертите във ВВС и те са отбелязали 32 линии от договора, по които имат въпроси. По тях яснота трябва да бъде постигната в разговори с американската страна. Това означава, че проектът за инвестиционен разход няма как да бъде одобрен в рамките на това правителство, каза Заков. Остава този проект да бъде придвижен напред от служебно правителство и приет от евентуален бъдещ парламент. Той отново подчерта, че придобиването на тези многоцелеви изтребители е от особена значимост за нашите ББС, животът на МиГ-29 не е много напред във времето. Условията са безпрецедентни, както като парите, които получаваме като помощ, така и по отношение на отлагането на първата вноска до идването на първите изтребители, най-голямата вноска е предвидена за 26 година. Условията важат до 1 ноември тази година.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини