От х:

Днес в x:

Явор Божанков, БСП: Правителството падна заради Слави Трифонов, а не заради Северна Македония

"Правителството падна заради Слави Трифонов, а не заради Северна Македония. Факт е, че премиерът Кирил Петков няма нищо да решава еднолично", заяви в "Денят започва" Явор Божанков от БСП.

По думите му става дума за обществени поръчки, за средства за магистрали, за огромни икономически интереси, които не са били удовлетворени с основание.

"Надявам се да направим сериозен опит за създаване на ново мнозинство извън това, което се заформи сега, което е вредно - ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ. Правителство не може да играе с игри на кворум, това е несериозно. Трябва да има ясно мнозинство, дали ще е от независими депутати подкрепено няма значение. Отивайки на избори всяко социологическо проучване показва същия раздробен парламент. Най-голямата политическа сила в следващо Народно събрание няма да има дори 60 народни представители, отиваме дори на по-сложни коалиции и на по-тежка политическа криза", допълни Явор Божанков.

Той поясни, че в този момент това е престъпление срещу държавата. Според Явор Божанков икономическите показатели на страната са стабилни.

"Вотът на недоверие беше неоснователен. Нивото на диалогичност падна", добави Явор Божанков.

Той уточни, че въпросът за Северна Македония трябва да се обсъди в спокойно Народно събрание.

"Не е лоша идеята президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност за РСМ. Македония е национална тема, а не партийна. Вариантът на проекторешението на "Демократична България" не е в степен, която да го подкрепим, предполагам, че в зала при гласуването ще се въздържим", каза още Явор Божанков.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини