От х:

Днес в x:

"Лъжец", "Мафия": Дебатът по искането за оставка на кабинета "Петков" ескалира в лични нападки

Вицепремиерът Гроздан Караджов на обвини премиера в лъжи и попита защо изискванията за обществените поръчки в регионалното министерство не са били записани с правителствено постановление, за да важат за всички. Той сравни изискванията за съотношение на компонентите качество" и цена в поръчките в неговото ведомство и на поръчки в управляваните от "Продължаваме промяната" министерства на вътрешните работи и околната среда, на агенцията по приходите и агенция "Митници".

"Отношението към "Има такъв народ" като към трето качество хора доведе до този срив", заяви Гроздан Караджов.

Двойният стандарт е този, който сложи прът в колелото на коалицията и вие не го разбрахте, обърна се той към премиера.

Караджов обвини министър-председателя, че е голям борец срещу корупцията в министерствата на "Има такъв народ", но не и към тези, които са под контрола на партията му.

Вицепремиерът на "Има такъв народ" разказа от трибуната за разговор в премиерския кабинет, в който Кирил Петков му казал:

"Знаеш ли защо искаме проверки за от парламента за разходите за текущи ремонти и поддръжка? Не е защото не ти вярвам. Не искам ако падне кабинетът, онзи в отсрещната сграда (сградата срещу Министерския съвет е президентството - бел.авт.) да се разплаща с фирмите".

Премиерът поиска думата и беше посрещнат на трибуната от депутатите от ГЕРБ със скандирания "Мафия" и тропане по банките.

"Знаете ли как правителството може да е най-стабилното?", попита риторично той. И си отговори, че това ще стане, ако се отпуснат парите за пътища, върне се старата лаборатория на ГКПП "Капитан Андреево" и спре да се споменава законът "Магнитски".

В ново изказване Гроздан Карджов обвини вицепремиера Асен Василев, че като служебен премиер миналата година е предложил изплащане на парите на същите пътностроителни фирми, без да иска допълнителен контрол, а Василев отрече.

Споровете между Караджов и Петков продължиха и на местата на министрите извън микрофоните.

Лидерите на парламентарните групи на ДПС и "Има такъв народ" нарекоха премиера Кирил Петков "лъжец".

В отговор на нападките, че законът "Магнитски" е причината ДПС да е срещу кабинета, Мустафа Карадайъ нарече министър-председателя "клетвопрестъпник", намеквайки за казуса с канадското му гражданство. Допълни, че темата за закона "Магнитски" (по който миналата година депутатът от движението Делян Пеевски беше обвинен в корупция и пране на пари бел.авт.) е интересна, но иска да му напомни, че е подписвал закони, които оневиняват напълно Пеевски.

На свой ред Тошко Йорданов заяви, че макар да е имал тежки спорове с вицепремиера Асен Василев, той никога не го е лъгал. "За разлика от стоящия до него, който е обещавал и е плюл върху обещанията си", обърна се към Кирил Петков той.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини