От х:

Днес в x:

"Отиват в прокуратурата". Нинова изброи незаконните строежи и ремонти

Вицепремиерът и председател на БСП Корнелия Нинова представи доклад на Сметната палата, в който се посочват констатирани нарушения, свързани с различни строежи и ремонти, по време на дебатите за вота на недоверие към правителството на извънредно заседание на парламента днес.

"Сега ще ви докажа с документи, не с SMS и тайни разговори, защо мафията, статуквото, олигарсите и крадците застанаха срещу правителството", заяви Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите за вота на недоверие.

Тя посочи няколко случая на незаконни строежи, сред които и водопроводът на Перник.

“Не е издадено разрешение за строеж. Строителството е завършено и аварийният водопровод не се използва. По този начин не са предприети ефективни и неотложни действия в помощ на населението на Перник", се посочва в доклада. "Водопроводът на Перник отива в прокуратурата”, заяви Нинова.

"Строителните работи на проверените язовири не попадат в дефиницията на текущ ремонт, а представляват основен ремонт, нямат издадени изискуеми по закона строителни книжа, нямат издадено разрешение за строеж и одобрени проекти. Т.е строежите са незаконни. Спрях ги и отиват в прокуратурата!”, посочи още примери вицепремиерът.

"Така се прави в правовата държава", заяви тя.

България е финансово стабилна и икономически добре развиваща се, каза Нинова. Тя отбеляза, че българската икономика бележи ръст от 4% за първото тримесечие на годината, а аргументите на внесения вот на недоверие за икономическата и финансовата политика на кабинета са несъстоятелни. 

„Мотивите на вота са не просто несъстоятелни, но и арогантни“, смята Корнелия Нинова. 

Вицепремиерът отбеляза, че съществува проблем с инфлацията, която намалява покупателната способност на хората, но социалните мерки на правителството, заложени в актуализацията на държавния бюджет, целят подпомагане на най-уязвимите от българските граждани. 

Тя определи като "истинското социално лице" на правителството предложенията за безплатни детски градини, преизчисляване на пенсиите, ваучери за работниците с възможност да бъдат използвани за култура, и другите социални мерки.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Малазанеца
    3 0
    21:50, 21 юни 2022
    Тая овца няма ли вече да си ходи?
Последни новини