От х:

Днес в x:

13-годишни българки станаха световни миски

Тринайсетгодишната ученичка Мирела Спасова от София стана Мис Континент и Little Мис ТВ звезда на първото издание на престижния международен конкурс Little Miss & Mister Continent 2009, който се състоя в Анталия, Турция, научи БТА от близки на момичето.

13-годишнaта Василена Шопова от Пловдив пък спечели титлата “Teen Miss World 2009”.

В рамките на конкурса е имало и международен детски фестивал за култура, мода и изкуство. Участвали са представители на 20 държави.

Мирела Спасова е грабнала короната за красота в оспорвана битка с представителите на Украйна, Италия,Франция, Германия, Белгия, Турция, Русия и други страни. Журито е оценявало красотата, таланта и интелигентността на децата. От пролетта на 2009 г.

Мирела Спасова е една от малките талантливи звезди на Best Child Model of the World. Модел е на известна гръцка марка за детски облекла. Учи в 125-о училище "Проф. Боян Пенев" в кв. "Младост". Пълна отличничка е, владее перфектно английски и немски език, пише стихове, свири на пиано и обожава тениса. Първата й титла е Мини Мис България - от това лято.

Над 50 деца от 15 страни взеха участие в надпреварата за красота, предаде Bulphoto. Освен двете големи награди още две българчета спечелиха призове. 5-годишната Румяна Хлебарова от Бургас взе наградата „Най-добър модел 2009”, а 6-годишната Рая Димитрова от Несебър получи отличието „ТВ звезда на конкурса”.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини