От х:

Днес в x:

АПИ и Общината си прехвърлят ангажимента за „легнали полицаи“ и пътеки в Книжовник

„В Областно пътно управление Хасково до момента няма постъпило искане и проект от кмета на община Хасково за изграждане на нови, допълнителни изкуствени неравности и пешеходни пътеки в село Книжовник“, това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ в отговор на запитване на Haskovo.net и eTV.

От ведомството уточняват, че за да бъдат изградени следва да постъпи искане от кмета на общината за предварителен оглед за изграждане на неравности за принудително намаляване на скоростта на движение.

Припомняме, че по-миналата седмица жители на Книжовник излязоха край главния път с настояване за изграждане на допълнителни „легнали полицаи“, освен съществуващите два, както и с искане за пешеходни пътеки, каквито липсват по близо 3-километровата отсечка в селото. Публикация по темата може да видите тук.

Преди публикацията от Община Хасково заявиха, че инициативата за решаване на проблема трябва да е на АПИ, чиято собственост е пътят. Освен това Агенцията имала техен представител в Транспортната комисия към Община Хасково и именно той трябвало да направи предложение за реорганизация на движението.

Местните обаче настояват за удовлетворяване на исканията им, независимо чия собственост е пътят.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини