От х:

Днес в x:

Класираха 48 рисунки от Хасковско за международния конкурс „С очите си видях бедата“

    48 рисунки са класирани за участие в международния конкурс „С очите си видях бедата“.

    Творбите са подредени в изложба във фоайето на Младежки център – Хасково. Те са избрани от общо 198 рисунки, изпратени от деца от Хасковска област. Разпределени са в 3 категории – общообразователни училища, специализирани училища за изобразително изкуство и школи, за деца в неравностойно положение и деца със специални образователни потребности. Възрастовите групи също са 3 – от 7 до 10 г., от 11 до 13 г. и от 14 до 18 г.

    На местно ниво конкурсът се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково. Творбите са оценявани от жури с председател инспектор Емил Атанасов от противопожарната служба в Хасково и членове – художникът Симеон Тодев и Христина Бузова от Регионалното управление на образованието в Хасково.

    Освен традиционните пожари и бедствия, няколко деца са пресъздали част от войната в Украйна.

    Рисунките ще останат във фоайето на културната институция до края на седмицата, а на 23 май ще има официално награждаване, каза инспектор Юлия Чобанова от противопожарната служба в Хасково.

    Отличените творби ще бъдат изпратени за участие в заключителния етап на конкурса, като резултатите от него трябва да станат ясни до 30 юни.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини