От х:

Днес в x:

Петя Панева открива събора "Китна Тракия“ в Хасково

Народните певчески, музикални и хороводни традиции са живи и отново ще бъдат пресъздадени в Хасково. На 14 май в парк „Кенана“ ще се проведе Национален събор „Китна Тракия пее и танцува“ с участието на самодейни състави от цялата страна . Началото му е в 9 часа. Официално откриване ще е в 12 часа със специалното участие на народната певица Петя Панева, която спечели безапелационно последното издание на реалити музикалния конкурс „Гласът на България“ и се превърна в любимка на публиката.

В рамките на събора ще се състои и Етно базарът „Наше село“ с вкусна храна, приготвена по традиционни български рецепти, както и със занаятчийска зона, в която уменията си ще покажат майстори от близо и далеч.

пренасяща ни в родните майстори!

Организаторите от община Хасково са се погрижили хубавите мигове от този ден да бъдат запечатани. Ще има „Кът за спомени“- специално обособена част, декорирана с автентични предмети от тракийския бит, където всеки може да си направи снимка за спомен от Събора на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини