От х:

Днес в x:

300 певци и музиканти на Празника на младия талант

    Около 300 певци и музиканти от региона и страната се включиха в Празник на младите таланти от Южен централен район. Събитието бе открито в 11 часа днес в хасковското читалище „Заря“.

    На сцената ще се изявят талантливи деца и младежи на възраст от 5 до 19 от школи от Хасково, Димитровград, Свиленград, Стара Загора, Пловдив, Сливен, Чирпан, Асеновград. От града-домакин ще се представят школите от „Заря“, Младежкия център и “Зора-Зорничка”.

    Председател на журито е Нели Попова-Коева – директор на Националното музикално училище „Добрин Петков“ в Пловдив. Изпълненията се оценяват отборно. Най-добрите изпълнители ще получат медали.

    Това е 15-то издание на Празника на младия талант. Посветен е на 9 май -Деня на Европа. Организира се от читалище “Заря” със съдействието на община Хасково. Събитието уважи заместник-кметът на Мария Вълчева. Форумът беше открит от секретаря на читалище “Заря” Александър Милушев. Той благодари на родителите, на музикалните педагози, хореографите и преподавателите за това, че откриват самородните таланти на България и им дават възможност да се развият. Той поздрави и децата за това, че обичат изкуството и днес ще покажат най-доброто от себе си на хасковска сцена.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини