От х:

Днес в x:

Контрабанда на злато и сребро за 300 хил.лв. разкриха на границата ни с Турция

    Контрабандни златни и сребърни накити за над 330 000 лева откриха митническите служители на МП „Капитан Андреево“.

    Става въпрос за близо 5 кг, разкрити при два случая в рамките на последната седмица.

    На 3-ти май на пункта пристига товарен автомобил с чужда регистрация. Шофьорът-турски гражданин, представя пред митническите служители редовни документи за това че превозва плодове и зеленчуци от Турция за Великобритания.

    По метода „анализ на риска“ превозното средство е насочено за сканиране с рентген, при което са отбелязани няколко зони с подозрителни плътности.

    При последвалия физически контрол във фабрични кухини на влекача - до резервоара за чистачките и акумулаторите, както и в табло за контрол на хладилния агрегат на полуремаркето са открити 13 картонени кутии.

    От тях контрольорите извадили пръстени, обици, гривни, колиета, синджири. Според направената от вещото лице експертиза накитите с общо тегло близо 3480 грама са от 14-каратово злато. Стойността на задържаната нелегална пратка е 326 хил. лева.

    На 50-годишния шофьор на камиона е наложена парична гаранция от 7000 лева, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

    Другият случай е от 29 април. При него е извършена проверка на пътуващи в лек автомобил мъж и жена от Румъния.

    В личния багаж на дамата, между дрехи и хранителни продукти, митническите служители откриват пакети със сребро, проба 924. Разкритото количество е 1,5 кг. на стойност близо 10 хил.лева.

    На румънската гражданка е съставен акт по Валутния закон.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини