От х:

Днес в x:

Митрофанова заплаши София с ''ескалиране на ситуацията в региона''

"Продължаваме да следим темата за възможни доставки на оръжия и амуниция от България за псевдогероите на Украйна. Убедени сме, че подобен жест от страна на официална София ще съдейства само за допълнително ескалиране на ситуацията в региона, както и ще усложни по-нататъшен диалог между нашите страни."

Това заявява руската посланичка в България Елеонора Митрофанова във видеопослание, излъчено в страницата на посолството във Фейсбук, на фона на посещението на украинския външен министър у нас Дмитро Кулеба, който поиска военна помощ за страната си от България.

Митрофанова поддържа тезата, че "Москва не планира да окупира Украйна. Целта е защитата на жителите на Донбас, демилитаризацията и денацификацията на страната, както и премахване на заплахите, произтичащи от украинската територия поради овладяването ù от страна на НАТО".

Тя твърди, че Мариупол е напълно под руски контрол, че над 2000 бойци са блокирани на територията на мариуполския завод „Азовстал“. Представителката на Кремъл нарича украинските военни там "главорези", които "са използвали мирни жители като "жив щит". Според нея новините за насилие от руските военни към "обикновени" украинци са фалшиви и тиражирани от "престъпния режим в Киев".

Тя подчертава заслугите на Руската федерация за завръщането на българските моряци в родината. "Радваме се, че с успех от Въоръжените Сили на Русия и Народната милиция на Донецката Народна Република се проведе операцията по спасяване на българските моряци от пристанището в Мариупол и благополучното им завръщане в родината", заявява тя и допълва, че сред екипажите на останалите блокирани кораби има българи.

Посланичката нарича "спекулации" твърдения за тежкото икономическо състояние на Руската федерация в резултат на наложените санкции.

Накрая тя честити наближаващия Великден.

Източник: offnews

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ми
    Митрофанова
    6 -13
    09:42, 23 апр 2022
    Казва в прав текст какво ще стане, но нейните думи... Виж коментара
    • Бъ
      Българин
      15 -8
      10:23, 23 апр 2022
      Гладна тьотка просо сънува. Видяхме великата руска армия с въоръжение и тактика от втората световна война как вече 2 месеца се пъне срещу украинците, въоръжени досега с по-леко западно съвременно оръжие, а като дойдат гаубиците и сериозни дронове, руските консервени кутии, наречени танкове, не мога да ги мисля. Но руснаците винаги са си били хвалипръцковци. Полетът на Гагарин е 1961 година, но първият завод за тоалетна хартия в СССР е построен .....1969 година. Нямам какво да добавя!
    • Пъ
      Пъзльо!!!!!!!
      1 0
      21:29, 26 апр 2022
      Тази няма ли вече да я изгоним от България?
      Как може да ни страхува?
      Или понеже ни познават че една трета от нас са продажници, а втората трета за пъзльовци и ще подвият опашка.
      Русия пак ни показва че е повече братски народ на Турция от колкото на нас.
      Турция продаде на Украйна Байрктари. Тези дронове мисля че имат нужда и от муниции от къде ли ги вземат украинците? Тези дронове се управляват с помоща на турския сателит Тюрксат.
      Тези дронове убиват руснаци и унищожават руска техника. Ние не сме решили да пращаме оръжия и руснаците ни заплашват, а турците не ги заплашват. Защо? Защо? Защо Митрофанова?
  • 2
    Хр
    Христова
    14 -5
    10:14, 23 апр 2022
    Каква е тя че да ни казва какво да правим. До сега трябваше да е забравила за посолството и да си гледа внучките на дачата в московска губерния.
    Политиците и управниците ни като Румен Радев и О.З Янев, са със меки китки и са петата колония на Путин, а Нинова едно говори а друго върши.
  • 3
    00
    00
    13 -3
    11:27, 23 апр 2022
    Персона н он г ра та и на ху й!
  • 4
    Ив
    Иванова
    11 -3
    12:22, 23 апр 2022
    Тази дърта чанта отдавна трябваше да е изгонена. След Украйна следва инвазия в Преднестровето и след това ще сме ние.
    • Пр
      Простаци
      3 -9
      14:20, 23 апр 2022
      Простаци ! Не четете ли , не слушате ли . Каква ти... Виж коментара
    • Хр
      Христова
      11 -1
      14:53, 23 апр 2022
      Окупирани сме от будалък и залитания по руските ценности. Руските откачалки показаха по една наша телевизия как въртят танковете по центъра на един град и мачкат парапети и спирки и да стрелят по прозорци и здания.
      Като дойдат отново дани освобождават няма да ви питат дали сте русофили а ще ви нарекат фашисти и нацисти както вече започнаха да наричат чехи и поляци по руските медии.
  • 5
    Ив
    Иванова
    9 -2
    15:07, 23 апр 2022
    Руските медии са прави само в едно , това не е война това е мародерство в съседна държава.
  • 6
    !
    !
    7 -2
    16:32, 23 апр 2022
    България ако е суверенна държава трябва и двете посланички на америка и русия да ги изгонят, та да е за урок на всички посланици да не се месят в политиката на България!
Последни новини