От х:

Днес в x:

Искат за проститутка майка на 5 деца. Режим на тока до края на октомври. Преглед на регионалния печат

"Пребиха майка пред децата и- искат я за проститутка" е водещото заглавие на вестник "Хасковска Марица". Димитровградчанката Златка била нападната от баща си брат си и други роднини пред децата си. Тя била пребита зверски защото отказала да замине за проститутка в Гърция. Мъжът с който живее на семейни начала, Рашко, също бил бит от роднини зад а се откаже от Златка. Жената се оплакала в Димитровградската полиция, от там и казали да се оправя по семейно му. Сега щяла да се оплаква в Хасково. Трябвало обаче писмена жалба, иначе не можело, и казали местните полицаи. Направо епизод от сериала "Робинята Изаура" с абсурден булгаристански елемент.

Разследват скандалния зъболекар д-р Николай Колев", пише в друго заглавие „Хасковска Марица". Заради серия инциденти на медика, Съюзът на стоматолозите тръгва да нищи работата на своя колега. Освен че името на д-р Колев бе замесенов скандал с пребиване на пациент, сега зъболекарят е съден и от друга бивша своя пациентка. Младата жена за малко не стигнала фатален край след вадене на зъб от Колев. Въпросът е, защо чак сега съюза на стоматолозите се сезира след като от години се носят слухове за безобразния начин на лечение на медика? И щяха ли стоматолозите да се самосезират ако съдебните разправии не бяха стигнали до медиите? После що хората нямат уважение към лекарите. Ами гарван гарвану око не вади.

„Човек на Бойко Янев натресе Коста Паришев", е челно заглавие от първа страница с адрес Свиленград. Мерцедеси за 150 хиляди лева катастрофират до болницата. Принадлежали на Бойко и Коста. Уважаемите читатели трябва да знаят кои са тия двамата. Все едно да не знаем кои са Осама и Барак.

„Порой удави Долно Черковище", пише още вестникът. От 12 до 52 ?!! литра на квадратен метър дъжд са се изсипали в региона само за 24 часа. Пък ние си мислехме че във видинско валяло най много-цели 37 литра на кв метър. В хасковско е-стига 52?! литра.

След евтиното грозде, сега по страниците на ежедневника става реч и за евтиното жито. Според "Хасковска Марица" то е рекордно евтино. Хлябът пък бил рекордно скъп. Мелничари признават че реалната изкупна цена на житото е 25 стотинки, не 18 каквито се дават сега. При фиксирани цени от 41 стотинки за брашното обаче няма шест-пет, житото не може да е по скъпо, категорични са мелничарите. Въпрос на пазарна икономика. От друга страна вестникът цитира мнението на специалисти че пшеницата е с по-високо качество от 2008-ма, но пак била далеч от стандартите на унгарската пшеница например. Наскоро пък стана ясно че част от зърнопроизводителите предпочитат да сеят фуражна пшеница, че иска по-малко разходи при отглеждането. Затворен кръг-ако ти плащат 18 стотинки на кило, ще сееш нискокачествена пшеница. Тя пък ще се изкупува още по евтино защото не става за хляб. Въобще сбъркана работа.

"150 стават икономисти в УНСС Хасково", пише още вестникът. УНСС, ама Хасково. Хасково-ама УНСС. Въпрос на гледна точка. И на промоции.

В Сакар цените на гроздето са гарантирани, затова местните лозари спят спокойно, разказва вестникът на цялата 4-та страница. Един от водещите винпроми в България гарантирал добри изкупни цени и плащал авансово. На страница 5-та научаваме че прабабата на Цветелина лекувала хора в Горно Поле. В подзаглавието все пак разбираме че Цветелина е фолк певица от зората на чалгата. В Горно поле пък се освети православен храм.

"Хасково пада но продължава" Футболния отбор продължава да съществува както и досега. Кърпеж месец за месец гарниран с постоянни загуби на футболното поле. С учудване обаче после кандидат инвеститорите научават че това не се отразява на високата цена на акциите на клуба. В "Хасково" за разлика от Барселона и Реал Мадрид май са имунизирани срещу загубите.

"Нанев става Данев при нужда", съобщава вестник Новинар Юг. Не е уточнено при каква нужда, но трябва да бъде голяма за да поеме новоназначения замобластен функциите на губернатора Данев. Бившите заместници не са имали достатъчно отговорности, смята новият областен управител и загатва че ще ги товари с такива допълнително.

"Неучебен ден в Свиленград заради днешния празник" В крайграничния град днес празнуват освобождението си от турско робство затова учениците са разпуснати.

„До 28-и режим на тока",научаваме от страница първа. До 28-ми октомври EVN ще къса нервите на хасковлии с есенната си профилактика съобразно която целия град поетапно ще остава без ток за по половин ден. Ами дружеството си оправдава така наречената такса мрежа, която е близо 1/3-та от сметката за тока,за да поддръжка на енергоразпределителната мрежа. И за да не се чудим къде са ни парите, зрелищно ще ни святкат и гаснат цял месец.

„Параклис в Горно поле ще напомня за тракийския дух", е информация от стр 1., придружена със снимка. Той е в памет на избитите българи през 1913-та година.

„Авджия гръмна колега, сбъркал го с диво прасе", е водещото от стр 3-та. Не се уточнява колко бил вкарал преди това авджията. Е в такива ситуации пък, горските стават Елени Лопатари. Как да не ги гръмнеш?

„Висшето в Хасково дистанционно"- Студентите в хасковското УНСС са по първата в страната дистанционна бакалавърска програма. Звучи като предупреждение, към бъдещи работодатели.

 „Арестуваха грабителите на дядото от Ябълково" още малко криминале от „Новинар Юг".

"Траилов пак взе властта на Ямача". "Шенер Сабри: до нова година ще издържим". Ха познайте за какво става дума. По тези имена, че и заглавия, може да пуснете търсачка за вестника през последните няколко години.

Това бе по интересното от днешната регионална преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини