От х:

Днес в x:

По-малко тежки катастрофи в Хасковска област

По-малко са тежките пътнотранспортни произшествия  и ранените за първото тримесечие на 2022 г. в област Хасково, спрямо същия период на миналата година. Това съобщиха от областна администрация, след заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, която провежда срещи веднъж на три месеца. ева 
За периода от началото на януари до края на март 2022 г. на територията на Областната дирекция на МВР в Хасково са станали  35 тежки катастрофи, което е с 14 по-малко от тези през 2021 година. А добрата новина е, че при тях няма загинали. Двама са били убитите при тежките инциденти на пътя за този период през миналата година. Ранени през тримесечието тази година са 54 души, но и тук се бележи спад с 13 души спрямо миналата година, става ясно от доклада на  началник на сектор „Пътна полиция“  Димо Чобанов.
За първите три месеца на годината са проведени 23 специализирани полицейски операции за контрол на участниците в пътното движение, наред с ежедневните проверки. От тази година и Охранителна полиция има възможност да осъществява контрол на пътното движение. 
През първото тримесечие ремонтни дейности не са извършвани, става ясно от информацията след заседанието от шефа на  Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев. За осигуряване на безопасното движение обаче, с фирмата-изпълнител и със собствени средства, са изкърпени  участъци със студена асфалтова смес, както и монтирани ограничителни системи и сигнализации.
През тримесечието са завършени редица ремонти, сред които този на  пътя Върбово – Долни Главанак, от км 22 до км 33. През 2022 г. ще продължи ремонтът на магистрала „Марица“ от 94-ти до 107-ми км, на участъци от пътищата Стара Загора – Димитровград, Хасково – Симеоновград. Предстои да стартират ремонтни дейности по участъци от пътищата Пловдив – Хасково, Опан – Симеоновград, Полски Градец – Устрем, Върбица – Скобелево /включително на стоманения мост/, Свиленград – Маточина.
Областният управител Катя Панева е изпратила доклад до регионалния министър Гроздан Караджов, както и до агенция „Пътна инфраструктура“ с  настояване да се довърши колкото се може по-бързо ремонтът на магистрала „Марица“, както и отсечката по коридор номер 9, която е в село Радиево, част от пътя Димитровград – Стара Загора.
На заседанието е докладвано и за старта на почистването на АМ „Марица“.
Става ясно още и, че  Регионалното управление на образованието ще подготви областен кръг от национално състезание по безопасност на движението, чийто домакин ще е димитровградското СУ „Любен Каравелов“.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини