От х:

Днес в x:

Учениците от Хасковска област изпращат помощ към децата в Украйна

    Учениците от цяла хасковска област се включиха в акцията ,организирана от Министерството на образованието в помощи на връстници им в българските неделни училища в Украйна.

    В продължение на една седмица българските ученици събират по места най-необходимото-консумативи и учебни помагала за Украйна.

    Дарителската кампания се осъществява със съдействието на Българския червен кръст.

    В Хасково днес и утре училищата организирано предават събраното, а червенокръстците разпределят и доокомплектоват донесеното в една от залите на Обединените ученически общежития. За пренасянето на по-тежките кашони съдействат и пожарникарите.

    В Украйна работят 63 неделни училища. По данни от началото на годината в тях учат над 10 000 деца от Киевска, Одеска, Лвовска, Николаевска и Запорожка област.

    В рамките на доброволческата инициативата „Деца помагат на деца“ към тях ще бъдат изпратени хранителни продукти, хигиенни материали, фенерчета, продукти от първа необходимост, раници и ученически пособия. Списъкът е изготвен от самите неделни училища.

    Сред училищата, от които днес пристигна в събирателния пункт в Хасково дарение за Украйна е и Основно училище“Св.св.Кирил и Методий“ в с.Малево. Там акцията по събиране на помощите е вървяла локално два дни. „Всички деца приеха инициативата да помогнат на своите връстници в Украйна. Събрахме за децата в неделните училища от всичко, които е заявено в техния списък“, каза заместник-директорът на училището Румяна Делчева.

    В първия ден в събирателния пункт своите дарения предадоха 10 училища от хасковска област. В петък от 9 до 17 пунктът отново ще работи, уточни Силвия Лефтерова, специалист в Областния съвет на БЧК. След това ще бъде организиран транспорт от всички области в страната и събраните дарения ще бъде изпратени към Украйна.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини