От х:

Днес в x:

Тагарев: Президентът Румен Радев демонстрира разкрачена позиция за НАТО

Президентът Румен Радев демонстрира разкрачена позиция за НАТО - от една страние ние сме НАТО и ще гарантираме сигурността си чрез него, а от друга, водим самостоятелна политика, която не в тон с нато, каза днес в "Денят с Веселин Дремджиев бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Според него е притеснително, че България вероятно ще бъде представяна точно от Радев на срещата на върха в НАТО. "На тази среща ще се дискутира дали източният фланг на пакта е защитен, как още да помогнем на Украйна като съюзници, както и какво правим оттук нататък", подчерта Тагарев.

Той допълни, че проблемът е, че България на тази среща ще се представя от държавен ръководител, който ще заеме позиция, която няма да ни позиционира добре.

Тагарев каза още, че по българската Конституция президентът няма правомощия да поема ангажименти от страна на държавата.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    То
    Тоя
    6 -6
    10:16, 22 мар 2022
    На тоя що не му дадете оръжие и да отива в Украйна , да я защитава. Това проскубано ястребче. Да отиде и да покаже как стават нещата. Простаци!
    • 58
      584ityu9456
      5 -5
      11:03, 22 мар 2022
      Трябва да остане тук за да има кой да се бори с такива като теб, дето като им свирне Путин ще продадете България веднага.
  • 2
    Iv
    Ivanov
    4 -3
    11:27, 22 мар 2022
    Хора! Каква Женевска конвенция?! Някой обявил ли е "война" на някого?! Дори и за това си има правила които трябва да се спазват, за да важи военно временното международно право! Руското определение за действията на ВСРФ в Украйна е "специална операция за демилитаризация и денацификация"! Няма такова определение в международното право, нито в Женевската конвенция! Русия навлезе с груба военна сила в суверена държава призната от международната общност и самата Русия. Украинците се защитават както могат. Битките стигнаха до градовете им. Градовете са съставени на почти 100% от цивилни/граждански обекти! Водят се боеве в градска среда. И двете страни ползват наличния ландшафт според нуждите си, с една важна разлика - украинците са си у тях! Украинците си бяха у тях и през 2014-та! Русия не бе, и никога не е била! Дори и по време на референдума в Крим! От тогава до сега, руските военнослужещи и военната им техника в Украйна са без отличителни знаци обозначаващи принадлежността им към съответните части на ВСРФ! Защо?! Защото Русия знае, че грубо погазва международното право от самото начало! Глупостите за "живи щитове" на които вярват много хора също са абсурдни! Замислете се - кой от вас би ползвал собствените си семейства да се крие зад тях! Мислете критично с главите си, а не емоционално със сърцата си!

Случаен виц

Последни новини