От х:

Днес в x:

Зъболекар посегна на майка на първокласничка. Магариите на Траилов закопаха “Хасково”. Преглед на печата

Зъболекар посегна на майка на първокласничка, информира в заглавие над главата днешният брой на “Хасковска Марица”. Лекарят е д-р Николай Колев. След вчерашния инцидент Лилия Д`Амику ще търси правата си в съда. Случката е описана на цялата 5 страница в броя.

Шест общини плащат 80% повече за боклука, акцентира в другото си водещо заглавие на първа страница вестникът. Става дума за Стамболово, Симеоновград, Тополовград, Любимец, Маджарово и Свиленград, които ще возят отпадъците си в депото на Харманли. За другата седмица е насрочена среща със зам.-министъра на екологията Евдокия Манева.

Семейство с бебе остана на улицата, четем още на страницата. Четиричленната фамилия е изхвърлена от полусрутения дом на ул. “Поройна” в Хасково, в който се самонастанила, а дирекция “Общинска собственост” е запечатала къщата.

Безработни стават каналджии за 500 евро, пише още на първа страница. Става дума за схема за трафик на хора през границата.

Яне Янев иска чистка във фонд “Земеделие”, акцентира изданието на втора страница. Лидерът на РЗС посочи поименно четирима висши чиновници в аграрното министерство, които трябва да бъдат незабавно уволнени.

Бизнес войни в Харманли, четем в акцента на 3 страница. В материала се описва палежа на микробуса на бизнесмена Иван Аргиров. Той има цех за производство на алуминиева и ПВЦ дограма. Подозира конкурентна ръка зад палежа на буса му.

Хасковлийка залива институциите с жалби за имот, четем на 4 страница. Темата е междусъседска война за навес в Хасково.

Магариите на Траилов закопаха “Хасково”, с това заглавие над главата открива днешния си брой “Новинар юг”. Добрин Добрев прекрати преговорите за купуването на футболиня клуб, допълва в подзаглавие вестникът. Според изданието магарииите на Емо Траилов, известен с прякора си “магарето”, са причина за провала на преговорите. На 7 страница вестникът публикува и интервю с другия акционер – Шанер Сабри.

Норматив обрича стотици на смърт, четем в другия акцент на първа страница. Диабетиците в Хасково остават без инсулин, ако лекарят им отсъства. Друг медик не можел да парафира документа за животоспасяващото лекарство.

В Големанци продават Хитлер, акцентира на 2 страница изданието. Става дума за амбулант от Кърджали, който бил забелязан преди два дни на събора в Горно Големанци да продава фашистки свастики и портрети на известни сподвижници на Хитлер.

Палят бус на бизнесмен, акцентира на криминалната страница вестникът. Описаният случай е палежът на буса в Харманли.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини