От х:

Днес в x:

Нинова: Има олио да залеем цялата страна

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с производители на олио в Министерството на икономиката и индустрията. Това стана ясно от публикация в нейния официален Фейсбук профил.

"Общото мнение е, че има достатъчно количество произведено олио. Има наличности на слънчогледово семе.

Преработвателите работят нормално. Няма дефицит на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената.", заяви Нинова.

"Обръщам се към всички:

Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази паника вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е гарантирано, производството на олио също, предприемаме мерки спрямо спекуланти.

Мислете разумно и не се поддавайте на манипулации”, допълни Нинова.

В събота от сутринта опашки се извиха пред търговските обекти на голяма верига супермаркети в цялата страна, причината е конкретна промоция на олио.

Видеа по темата

Коментари в сайта (6)

  • 1
    За
    Защо
    11 -1
    07:41, 13 мар 2022
    Защо е тогава тази скъпотия ? Лъжци ! Оправихте пенсиите , оправихте си заплатите , повишихте цените на всичко поне 2 пъти. Мошеници! Тръгвайте си ,щото ще ви изметем. Мръсна сган, сбирщина и само крадци !
    • 00
      00
      7 -1
      11:04, 13 мар 2022
      Комунисти няма да слушате какво ви говорят. Отново са на власт и пак крах на икономиката, спрени фондове, глад и дефицити.
  • 2
    Хо
    Хора
    6 -5
    08:46, 13 мар 2022
    хора, не купувайте от Кауфланд или Лидл ! Оставете всичките им стоки да се развалят. Както се изгуби Билла, сега това е пътят. Да се отървем от тези кръвопийци. Направете както братята сърби не купуваха от тези вериги и ги фалираха. Бъдете българи и да изгоним колониалистите от България, въпреки нашите предатели - политици и управляващи. След това да се изгонят американските бази от България и херо-мустафата !
    • ИЗ
      И защо?
      0 0
      13:46, 15 мар 2022
      Защо да не купуваме от тях, като стоките им са пак същите, но като ги пуснат на промоция са доста по-евтини, отколкото от останалите магазини. Да не говорим, че ако решиш да върнеш стока, не ти правят никакъв проблем. Имаме много да се учим от тях! Нали и те плащат данъци и винаги издават касов бон, с какво точно ощетяват нас - потребителите?
  • 3
    Лу
    Лудият Макс
    6 0
    10:20, 13 мар 2022
    Още този месец горивата ще станат както в цяла Европа 2 -2.2 евро за литър или 4 лева че и нагоре. И ако е вярно което казва Нинова ще си караме дизеловите коли с олио и шарлан, защото ще ни идва по евтино. От което следва че пак няма да има олио достатъчно.
    • 88
      88
      2 -1
      23:17, 13 мар 2022
      Захарта, брашното, млякото всичко ще скочи двойно. И горивата още ще скачат. Който казва друго е бунак!
Последни новини