От х:

Днес в x:

Конкурс за най-оригинална традиционна мартеница обявява община Ардино

Община Ардино организира конкурс за най-оригинална традиционна мартеница под надслов „Баба марта вързала“. Проявата се организира по инициатива на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Първи март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост. Закичвайки се с мартенички, те са изразявали волята си за добруване, здраве и берекет.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, предучилищни групи и ученици от първи до седми клас на училищата и други социални заведения.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи:

І група – детски гради и предучилищни групи

ІІ група – първи – четвърти клас

ІІІ група – пети – седми клас.

Мартениците от детските гради и предучилищните групи, както и колективни участия, трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.Срокът за предаване на мартениците е 25 февруари 2022 г. в сградата на ЦОП Ардино в кабинета МКБППМН.

На 1 март отличените от компетентно жури творби и табла ще бъдат изложени във фоайето на читалище „Родопска искра“. Поради епидемичната обстановка, не се предвижда публично откриване на изложбата. От 4 до 15 март наградените деца и институции могат да получат своите грамоти и награди в сградата на община Ардино.

Телефони за допълнителна информация: 0899508624/ 0365/142-38

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини