От х:

Днес в x:

Юношите на “Асти” се класираха за финалите на Държавното първенство по хандбал

    Юношите на “Асти” се класираха за финалите на Държавното първенство по хандбал. Състезателите на треньора Константин Костадинов достигнаха до успеха след две убедителни победи днес. Срещите се играха в зала “Вълчо Даскалов” в спортен комплекс “Спартак”. 

    В първия двубой хасковлии се наложиха над “Труд” с 46:29 гола. Домакините бяха класа над съперника си и още от самото начало показаха, че ще се борят за първото място. Най-много голове за домакините отбеляза Петър Петров, който се разписа 15 пъти. 

    Във втория двубой “Асти” се наложи над “Пирин” (Гоце Делчев) с 26:17 гола. С най-много попадения се разписа Крис Михайлов - 12 гола.

    Вратарят на домакините Никола Делчев, който е и национален състезател, направи серия от добри спасявания и в двата мача. 

    Така хасковлии ще спорят срещу победителите от другите три групи.  

    Треньорът на “Асти” Константин Костадинов коментира, че е доволен от играта на хандбалистите и от постигнатите две важни победи, с които са успели да изпълнят целта си, а именно да се класират на държавните финали. Заяви, че ще е още по-доволен, ако тимът успее да спечели и медал от първенството.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини