От х:

Днес в x:

Ужасяващи кадри: Стотици птици се "разбиват" в земята

Миналата седмица охранителни камери в Мекиско заснеха нещо наистина тревожно. Огромен рояк от косове буквално се разбива в земята в Куаутемок в западната част на Чиуауа.

Повечето птици се възстановяват бързо, но не всички изваждат късмет.

Видеото е толкова поразително, че някои дори се съмняват, че е истинско.

Можете да го видите по-долу, но имайте предвид, че кадрите не са за всеки.

Видеото е заснето от охранителните камери на 7 февруари. Впоследствие сайтът за проверка на факти Snopes потвърждава, че е автентично. Местната медия El Heraldo de Chihuahua прави ново видео (по-долу), в което репортер преминава през „поле от мъртви птици“. Смята се, че косовете са мигрирали на юг от Канада.

Разбираемо е, че някои хора смятат видеото за фалшиво. Внезапното падане на птици от небето обаче не е особено рядък феномен (макар и доста странен за наблюдение).

Защо се случва? Все още не знаем със сигурност, но най-вероятната теория е, че доста гъстото ято реагира внезапно на прииждащ хищник. По-малките птици, включително косовете, са плячка за по-големи хищни птици. При вида на потенциална заплаха ятото буквално полудява. Цялата група се втурва към земята, а животинките, които нямат късмет, се врязват директно в нея и често умират на място.

Източник: Obekti

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини