От х:

Днес в x:

Българка с награда "Еми" за сценография

Българката Калина Иванов получи тази година награда "Еми" за визията на филма "Сивите градини" (Grey Gardens), който се излъчва по НВО. Иванов е дизайнер на продукцията и беше удостоена с престижния телевизионен приз заедно с Джеймс Мерифилд - арт продуцент на Little Dorrit - съвместна продукция на Би Би Си и "WGBH Бостън". Номинираните в тази категория продукции бяха общо пет.

Сценографката живее в САЩ от 30 години, като е емигрирала заедно с родителите си.

Режисьор на "Сивите градини" е Майкъл Сюси, а сред главните герои са Джесика Ланг и Дрю Баримор. Сценарият се базира на истинска история, която се развива през 40-те години на миналия век.

Филмът разказва за ексцентричната леля и първата братовчедка на Джаки Кенеди-Онасис, и двете носещи името Едит Бовие и наричани съответно голямата Еди (Джесика Ланг) и малката Еди (Дрю Баримор). И двете решават да се махнат от висшето общество и да заживеят в Лонг Айлънд в лятната къща "Сивите градини".

Друг голям победител от тазгодишната церемония бе сериалът "30 Rock". Продукцията триумфира за трета поредна година в категорията Най-добър комедиен сериал, а звездата в сагата - Алек Болдуин грабна отличието за Най-добър комедиен актьор.

Австралийката Тони Колет спечели наградата за Най-добра комедийна актриса за ролята си в "United States of Tara", побеждавайки колежката си Тина Фей от "30 Rock".

Сериалът "Mad Men" повтори успеха си от миналата година, след като и на 61-вата церемония по връчването на телевизионните награди "Еми" стана големият победител в категорията Най-добър драматичен сериал.

За най-добра драматична актриса бе избрана кино ветерана Глен Клоуз за ролята си в сериала "Щети". А статуетката за Най-добър драматичен актьор отиде при Брайън Кранстън за участието му в "Breaking Bad".

Джесика Ланг получи наградата за главна роля в мини сериал или филм за ролята си в "Сивите градини".

Източник: kafene.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини