От х:

Днес в x:

Учител удари ученик в час, щракал с химикалка

Полицията в Сливен е образувала проверка по сигнал за ударен от учител ученик, потвърдиха за БТА от пресцентъра на областната полиция.

Сигналът е подаден днес от родителите. Ученикът е на 11 години, от ОУ "Христо Ботев" в Сливен.Учител е зашлевил ученик по време на час, защото момчето си щракало с химикалка.

Случаят е станал на 14 януари в Сливен, за него разказа Радио Стара Загора. Майката е подала жалба до училището и до Регионалното управление на образованието в Сливен. Директорът е поискал обяснения, които вече е получил. Регионалното управление на образованието прави проверка.

"В час по математика при писане на задачи си е щракал с химикала и господинът, без забележка, просто се засилва, удря му силен шамар по лицето. Той доста време е бил зачервен. Учениците, след като е свършил часът, са го попитали: "Давчо, как си, заболя ли те? Добре ли си?" Първо чули плясъка на шамара и се обръщат. Господинът след шамара веднага с длан на челото му... такова... назад главата. Не му е било достатъчно. Хваща му с двете ръце ушите, завърта ги и го надига от стола", разказва майката на Давид Станимира Господинова.

След това учителят заплашил момчето, че ако продължава да не слуша, няма да го допусне да премине в по-горен клас.

Момчето се чувства унизено и настоява да бъде преместено в друго училище. Не желае да разговаря с майка си, не иска и да влиза в часовете.

Директорът на Второ основно училище "Христо Ботев" Денко Делчев е поискал писмени обяснения. Директорът потвърждава случилото се. Той ще вземе решение за наказание на учителя по математика и физика на 7 февруари.

"Много добър специалист. За съжаление, я има случката" - казва той. От много години съм директор, такава проява не сме имали, допълва той.

Срещу учителя не е имало други жалби преди случилото се на 14-и.

Проверката на Регионалното управление на образованието в Сливен трябва да приключи до 31 януари, съобщи началникът му Кристина Станкова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ба
    Бай Ганю
    15 -4
    20:34, 27 яну 2022
    То тия сегашните лигльовци с много лабилна психика бе, точно затова че не ги бият се качиха на главите на даскалите.Едно време който не слушаше също му плющяха шамари,не си мислете че учителите едно време са били някакви садисти които само това ги е мотивирало да ходят на работа защото цял ден ще има бой.Наказания имаше за тези които си го заслужаваха и не им се разминаваше, затова имаше ред и дисциплина,не само в училище,но и в държавата.Откакто се обърнахме към ЕвроГейските ценности тръгнахме надолу във всичко
    • Би
      бивш ученик
      4 -1
      09:08, 28 яну 2022
      Това са деца с изграждане на техния характер, затова понякога един шамар помага. В техникума, в един от часовете се бях разлигавил. Учителя ми удари един шамар, което отрезви главата ми да не го правя след това. Същия учител , като го срещна на улицата се спирам да го поздравя и попитам как е. Бог да му дава здраве и живот!
  • 2
    Ба
    Баце
    10 -4
    21:13, 27 яну 2022
    Бой да Ева неговата мама тийнейджърска.Ще щрака с химикалката по време на час,ебати и малкия боклук.
  • 3
    Ба
    Бай Танас
    11 -4
    21:19, 27 яну 2022
    На тоя хашлак не шамар а химикалката да му я забие в г@зъ и като дойде майка му да се пени и на нея едни жопки по г@за и по устата .
  • 4
    А.
    А.В.
    2 -4
    07:56, 28 яну 2022
    И майката, вместо и тя да му хвърли един бой, взела че подала жалба, срамота!
  • 5
    М.
    М.С.
    0 0
    18:57, 29 яну 2022
    Вече има много случаи, когато ученици издевателстват над учители. Защо тогава милите им родители се спотайват като мишки и не повдигат въпроса пред медиите? Ето един пример как ученик се държи в клас. https://www.youtube.com/watch?v=DgCmh0y9j-M
Последни новини