От х:

Днес в x:

Руското искане за България - дяволът чете Евангелието?

Коментар на Димитър Аврамов

“Без войски на НАТО в България и Румъния” - това искане на Русия е много полезно за България. То показва как Москва гледа на България – като на буферна територия между нея и Запада и като на страна, в чиято вътрешна политика може да се меси и чието бъдеще да контролира.

Искам да бъда разбран правилно - това не е русофилски или русофобски текст. Написаното по-скоро е призив към това българската нация да покаже, че има гръбнак и характер, тоест да покаже специфичен жест към Москва с ярко изразен пръст в средата. Важно е да покажем такъв жест на Кремъл, а не на руския народ. Защо?

Първо, НАТО не е чужда организация за България, а наша, защото сме в нея. Същото е като с Европейския съюз. Нито една страна от партньорите ни в НАТО досега не е поставила императивно искане към България за нищо. Нито за военни бази, нито за поставяне на въоръжени сили, нито за каквото и да е. Исканията на Русия някой друг да решава какво ще става в България са безкрайно нахални. България не е “близка чужбина”, нито сфера на руско влияние. Освен това, в България няма чужди военни сили. Когато у нас има военни сили на НАТО, те не са чужди! Те са си наши!

Второ, след като президентът Радев заяви, че “страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било” е време външно министерство да повика руския посланик в България да му поиска обяснение. Ще бъда дори по-краен, без да съм русофоб. България би трябвало дори да изгони руския посланик у нас, за да покаже на Кремъл, че ние взимаме решенията си сами. Съзнавам, че това би било враждебен акт, но Русия започна първа! Руснаците са корав народ по принцип и уважават народите с характер. Ние имаме ли характер? Заслужаваме ли уважение? Ако имаме характер, да го покажем!

Трето, обичта на българите към руската култура, руското изкуство и руската литература са неизменни. Не дължим обаче нито обич, нито симпатии на руските политици или към геополитическите амбиции на Руската федерация. Русия вече открадна Крим, който бе суверенна територия на украинската държава, станала такава с руски подпис. Русия бе гарант за териториалната цялост на Украйна. Вместо да спазва ангажиментите си обаче Кремъл анексира украинска територия. Сега дрънка оръжие на източната граница с Украйна, край Донбас – други земи, към които Москва има апетити. И на всичко отгоре набърква България в собствените си проблеми.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (25)

  • 1
    Ha
    Haha
    16 -6
    13:27, 22 яну 2022
    Платени предатели за Нато България е плацдарм за война …
    • Ми
      Мислете
      23 -7
      14:39, 22 яну 2022
      На всеки 100 години
      " цивилизованият " свят
      се обединява срещу Русия
      за да изяде шамарите и да
      се успокои за следващите стотина години.
    • Ин
      Интересна фамилия
      4 -1
      08:17, 23 яну 2022
      Аврамов. Тия трябва със зъби и нокти да пазят руския народ. Без руският народ знаем къде шяха да са. Зад телените огради голи, боси и гладни. Да се сереш на главите на соасителите си не е много достойно. Никак даже.
    • До
      До мислете
      2 -1
      08:45, 24 яну 2022
      Не слагай кавичките на "цивилизованият" за запада а за Русия. Де що цивилизовано е имало, комунистите са го съсипали. Можеш ли да ми цитираш велико културно (да не говорим за техническо) постижение на съвременна Русия, а не до 1917 година.
    • а БЪЛГАРИТЕ сме създали 5 държави - Велика България , Куберова България , Аспарухова България Волжка България и Русия .....
      40% от Руската Аристокрация са Волжки Българи .....
      ....
      Обаче не четат простаците ... тва е
  • 2
    Ис
    историк
    22 -8
    13:54, 22 яну 2022
    Преди да се публикуват подобни статии е редно авторите им да се запознаят с историята или поне да имат някаква обща култура. Украйна си е руска (Киевска Русь) с изключение на малка западна част. Така също и част от Македония си е българска. Заради продажни неграмотни политици България се бори да е задния двор на Европа и фронтовата линия на Нато. Да се махат базите им и да се воюва на тяхна територия, а не на наша. Не ни е нужно да ни въвличат във войните си. Европа унищожи индианците и африканските народи, сега към нас гледат
  • 3
    До
    до историк
    5 -17
    14:07, 22 яну 2022
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • По
      Повече от 40
      16 -5
      14:41, 22 яну 2022
      Години КИПЪР е окупиран. Твоето нату е пълна измама. Искат война и ще я получат- За съжаление. Заради глупаци като тебе.
    • Вс
      Всички знаят
      13 -3
      14:46, 22 яну 2022
      Кой подпали света с войни. Всички се правят на гламави докато не се подпали тяхната черга. Тогава ще си платите за лицемерието .Но ще е късно.
  • 4
    Ма
    Мария
    12 -4
    15:11, 22 яну 2022
    И като знаем всички,че е предател какво ще променим?Той си следва инструкциите и заповедите на ония соросоидни сатанисти гушат го с парички ,ръкопляскат му ,а той нали е с болно его хвърчи хвърчи и боли го за държавата която ще затрият..Жалък предател!
  • 5
    До
    до т.н. историк
    9 -7
    15:55, 22 яну 2022
    Някой май не е чел историята, или е чел само руска "история". Киевската рус е основана от викингите, дошли и създали минидържави, на базата на славянските племена. Думата "рус" на славянски означава човек от викингски произход. По това време Московският хаганат е бил васал на т.н. татари. Ако някой не знае, т.н. Александър Невски приема исляма и умира като мюсюлманин. Та всякакви приказки за "богатири" са предания за страшните тогава викинги. Та Московското княжество впоследствие завладява Киевската рус и си присвоява названието Рус и съответно Русия, а от България всъщност идва християнството и езика. Т.н. срамежливо наречен "черковнославянски" език е всъщност старобългарския език.
    Мен ме дразни изопачаването на историята. Нямам нищо против руските хора и култура, но да ми разправя Путин, че азбуката (а тя е българска, не е някаква "славянска"), че била дошла от Македония......
    А ако някой не се спомня соца, или просто го познава от разказите на своите умилени баби или дядовци - бивши партийни секретари, дето преди са живяли на гърба на другите и са ги унижавали, а сега никой не ги бръсне за нищо, е ако иска тези времена, да заминава за Северна Корея, Куба, Венецуела, а защо не и в Русия? Ама нещо гледат да живеят, учат и работят в гадния Запад, що така?
    • До
      До -1
      10 -1
      19:33, 22 яну 2022
      До до, голям историк си ! Ще излезе така, че не е имало Русия. Говориш само за викингите, нищо не казваш за Чингиз хан. Ако става въпрос за Украйна, това е изкуствено създадена териториална единица, която влиза в територията на Съветския съюз. В тази територия живеят повече руснаци , опредилили се след гласуване и не се бъркайте на вътрешните рабати на Русия и Украйна. С какво право, САЩ под прикритието на натовски войски се бърка в тези работи както се бърка навсякъде и създава огнища за война. Далече от САЩ. САЩ е основният подпалвач и интригант . Имат интереси и ги осъществяват в страни където има слаби правителства и простаци в управлението, които не знаят що е святост към Родина и почит към Освободител. Как да няма американски бази в България. Има и този господин лъже от статията лъже. Русия само дислоцира войски до границата и веднага САЩ и слугите им ореваха света, че Русия ще напада. Замъглените ви очи не виждат истината. Навремето служех в ракетни войски. България имаше ракети, самолети , танкове. Дори Турция се страхуваше. Сега на гол тумбак на пищови и се пулим, ама големи ербапи сме, ама не се мисли. България трябва да остане неутрална страна и да премахне американските бази. Никой не попита народа да има или да няма. Сега се опитвате да замазвате положението. Делите народа на русофили и русофоби, но трябва да знаете, че българският народ има братска спойка с руския народ, славянска . Трябва да знаете, че тези американци , които се пишат наши съюзници бомбардираха страната ни през 1943- 44 год., докато руснаците са наши освободители, два пъти и трябва да се почита тяхната дан за свободата ни. Само предатели ни набъркаха в тези мръсотии. Пасита и кунчеви истории.
    • До
      До до -1
      1 -2
      08:41, 24 яну 2022
      Ау да бе, добре че ми припомни за Чингис хан, та да се сетя защо кубетата на руските църкви са с такава странна форма, дето я няма ни в България, ни в Сърбия ни в Гърция - просто е азиатско влияние, откакто Московското княжество ("Москва" означава блато, каквито са били тогава местностите около нея) е било хаганат. И защо на всички славянски езици като кажеш "пари" ще те разберат, а на руски е "деньги" от "тенгьо" на монголски думата за пари. И не ми отговаряш защо почти никой не отива да живее и работи в Русия, а бягат на гнилия запад
  • 6
    Ni
    Ninja Robot
    4 -15
    15:59, 22 яну 2022
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • По
      Поживьом увидим
      9 -1
      19:02, 22 яну 2022
      Заблуден си ти нещастнико !
    • Ак
      Ако не бяха братята
      12 -1
      19:24, 22 яну 2022
      Щеше да праскаш чело в някоя джамия докато ти стане квадратна главата проста.
  • 7
    Ха
    Хаха
    11 -1
    18:29, 22 яну 2022
    Натовски джендърчета ще ви питам къде ще се криете когато нато изстреля ракета от България и последва ответен удар -майк* ви мръсна продажна !!!
  • 8
    Ht
    https://vm.tiktok.com/ZMLRMtCfg/
    1 0
    18:32, 22 яну 2022
    Спасителите
  • 9
    Г.
    Г.М
    6 -1
    19:19, 22 яну 2022
    Димитър Аврамов - Хостинг компания в САЩ.
    Интересно защо така расъждава !
    • Ка
      Как защо ?
      1 -1
      08:14, 23 яну 2022
      Фамилията му не ти ли е позната. ?
  • 10
    Ре
    Реалист
    0 -1
    12:55, 23 яну 2022
    Когато конете се ритат,магаретата страдат.Нашите политици се навират колкото се може по-близо„до ритниците”.Ама то се иска и акъл,и то навреме да ти дойде.Сега вече,с Братушки или американци,колкото по-малко мърдаме,по-малко ще влезне.
  • 11
    Го
    ГОЛО ОРЪЖИЕ
    1 0
    19:21, 23 яну 2022
    Въпрос :) някой освен рошко, да е виждал "оръжието" на кратун на живо? ;)
  • 12
    Ан
    Англия
    2 -2
    07:09, 24 яну 2022
    Ега ти и русофилската манджа е тоя сайт !Цяла Източна Европа мразят руснаците,100г болшевизъм в действие и само българите продължават да лижат краката на поредните крадливи руски управници!30г ги крадат българи и турци,80г -руснаци,а те -против американците!Ха ха ха !
  • 13
    Фр
    Франция
    2 -3
    07:12, 24 яну 2022
    Не знам какво хубаво са видяли българите през последните 100г от Големия си брат, но знам, че Русия е, която анексира Крим, че Путин не признава създаването на българска славянска писменост и че Русия първа струпа повече от 100 000 войници на границата с Украйна! Както и че тя наруши споразумението за неприкосновеност на границите като гаранция за разоръжаването с атомното оръжие от Украйна като взе Крим
  • 14
    АБ
    А бе
    3 0
    10:52, 24 яну 2022
    А бе келеш написал се Франция и Англия. Какво си видял хубаво от тези двама "Съюзника". Прочети малко за Берлинския, за ньойския договори, почети малко история и тогава пиши, защото пишеш глупости и не знаш кой си и къде си. Бъди малко българин, а не мека китка, посланичка на европейските "ценности". Олигофрен, поне една казарма да беше изкарал, историята не знаеш, но коментираш ....
Последни новини