От х:

Днес в x:

Прединвестиционното проучване за водния цикъл на Хасково готово до края на 2023 г.

Изображение 1 от 5

    Регионалните прединвестиционни проучвания за водните цикли в регионите, където все още няма изградени такива, ще приключат най-късно до края на 2023 година. В това число е и Хасково. Тези проучвания са възложени към настоящия момент от МРРБ и по тях се действа още от 2021 година. Проследяването на тяхното поетапно и качествено изпълнение е сред приоритетите на депутата от Хасково от „Продължаваме промяната“ инж.Лозко Лозев, който е и член на комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление към Народното събрание. Заедно с другият депутат от ПП от Хасково Младен Запрянов-член на комисията по ефективно управление и дигитализация, те бяха част от  екипа народни представители, които организираха приемна за гражданите днес.

    След приемната на брифинга за медиите, инж. Лозев посочи още, че друга от приоритетните задачи, свързани с Хасково, които си е поставил, е  да работи за повече инфраструктурни проекти в региона, особено що се касае за подобрението на услугите във ВиК сектора.

    Другият от участниците в приемната- Настимир Ананиев – председател на комисията по регионално развитие, по чиято идея се случват те,  сподели, че проявата на местен феодализъм , който да спира законоизпълнението на редица дейности, е сред често срещаните теми, за които хората споделят. Той съобщи, че се готвят промени в Закона за устройство не териториите и инициираните приемни с гражданите и бизнеса,  които вървят в цялата страна, са изключително полезни, за да се сондират най-наболелите проблеми.

    На срещата присъства и заместник-председателят на комисията – арх.Йордан Терзийски, който пък коментира по темата, че на днешната приемна архитектите от Хасково са споделили добри идеи за промяна в ЗУТ, още повече че Хасково е един от малкото останали областни градове без Общ устройствен план.

    Идеята на тези приемни е хората да усетят промяната в ежедневието си, коментира още Ананиев. Той даде пример с казус, споделен днес в приемната, по който ще търси лично кметът на Свиленград. Става въпрос за незаконно сметище на общинска земя до дома на семейство с три деца, за премахването на което хората са споделили, че се борят с институциите вече години. Институциите си прехвърлят топката, а това не може да е казус, това трябва да е бързо и нормално решение на местната власт, коментира той този случай.

    Гражданите ще бъдат в центъра на реформите, които предстоят в държавата, свързани с дигитализацията и подобряване на услугите, пък обеща депутатът Младен Запрянов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Ме
      Метежник
      22 -16
      18:50, 16 яну 2022
      Стига глупости. Какво ще променят? Те имат още 2 месеца като депутати. Хайде по-сериозно. Всеки ден има издънка с това правителство. А още нямат 1 месец работа. Април ще има нови избори. 100% гаранция. Този мораториум за тока ще ги прати едни в Канада,други на концерт. А БСП те винаги след излизане от власт са в дълбока изолация. Само Коста копейкин му е ясна датата на новите избори и си почна кампанията.
      • Бъ
        Българин
        10 -9
        21:55, 16 яну 2022
        По скоро тогава ще падне правителството , другият вариант е сега като ни прецака за Северна Македония ,Просто/то Киро да бега за Юнайтед Стейтс
      • Ме
        Метежник
        12 -4
        23:21, 16 яну 2022
        Прав си за Македония. Там ще берем срам. Прецакаха ни много евтино. Киро след предстоящата издънка не знам къде ще трябва да се крие и кой ще го пази? Нека бъдем реалисти. Така ми се иска да питам Киро какво е това нулева корупция? Аз ако утре дам 50 лв на един чиновник, или една баба си хвърли пенсията през терасата и нулевата корупция става мираж. А Лозко, освен да ходи по калните локви не е за депутат с това селско излъчване.
      • За
        За съжаление
        7 -3
        04:44, 17 яну 2022
        Идава разпродажба на ВиК сектора и после кубик вода по 15- 20 лева.
      • Ма
        Майстор
        1 -1
        14:33, 17 яну 2022
        За продажбата на ВиКто си прав. Затова и инджинера стана депутатин. Да може да помага и да намаже филията
    • 2
      Ку
      Курвата от.ж.к ....ма
      10 -1
      20:33, 16 яну 2022
      Взети там на заплата защото немогат сами да изкарват пари като учителите
      • За Съжаление в Хасково не останаха не само инженери , ами дори добри стругари и заварчици ....
        Тия момченца от ПП на снимките разбират от Инженерство колкото и Ахмед Борисов :))
    • 3
      Бо
      Бозав сурат
      24 -4
      20:35, 16 яну 2022
      Само като им видиш лицата не струват нищо а тръгнали политика да раздават клоуни
    • 4
      Ед
      Един
      20 -1
      20:44, 16 яну 2022
      Демек казват ни, ще имате воден цикъл, ама друг път. Мерси!
    • 5
      Пу
      Пума до пума
      16 -2
      20:52, 16 яну 2022
      Много станахте пумите
    • 6
      Йо
      Йо
      14 -2
      21:14, 16 яну 2022
      ****** ток и вода не плаща! ******, който работи в чужбина си трупа палети тухли и строи! Не му пука за община, устройствен правилник, норми, изисквания, данъци вода и т. н...... гр. Любимец е пример! Пътувайки по стария път за Свиленград се огледайте на дясно.... Колко предварително заградени коптори има в неурегулирани имоти,........ колко материал за надграждане в следващите..... Във вътрешността на клоаката не ми се мисли! И не мисля, че това е само тук, напротив! Но идва Видьов ден.... и повярвайте много скоро е.... :)
    • 7
      Да
      Дааа
      8 -2
      21:57, 16 яну 2022
      Направо ще се проучат
    • 8
      Бъ
      Бърмалей
      15 -1
      23:14, 16 яну 2022
      Това са новите лица на промяната с лъскави костюми и облечени във власт !
    • 9
      Dd
      dd
      16 -1
      01:30, 17 яну 2022
      Тоя соросоид от Волт ли ще ми обяснява за инвестиции.В затвора!
    • 10
      Ко
      ково
      5 -3
      12:00, 17 яну 2022
      Не се оплаквайте, тези момчета дойдоха, защото другите се провалиха! И да си отидат, тези, които ще дойдат няма да са тези, които видяхме! Избира се ново и непознато, защото познатото го видяхме!
      • Дд
        дд
        1 -1
        12:20, 17 яну 2022
        Не е ли време зяпналата българска овца да се сети,че държавата и принадлежи?Стига овчари.

    Още новини

    Последни новини