От х:

Днес в x:

Описание на смартфон във вестник от 1953 година

Марк Съливан от калифорнийската телефонна компания PacTel описва характеристиките на съвременните джаджи доста точно 40 години преди тяхната поява. По това време Стив Джобс, създателят на iPhone, е бил само на две години.

Публикация, описваща смартфона, е намерена във вестник от 1953 г. В нея Съливан разсъждава как ще се променят съществуващите по това време телефони, пише PhoneArena.

"Какви ще бъдат телефоните на бъдещето, разбира се, е чиста спекулация. Но ето и моята прогноза: в окончателния им вид ще носим телефоните си със себе си, може би по същия начин, по който носим ръчни часовници днес. Телефоните няма да се нуждаят от шайба или еквивалент. Потребителите ще могат да се виждат, ако искат, по време на разговор", се казва в бележката.

Само помислете: 54 години преди представянето на оригиналния iPhone, Съливан прогнозира преносим телефон със сензорен екран (без клавиатура), а 57 години преди дебюта на FaceTime, говори за първи път за основната функция на видеочата.

Експертът изглежда е могъл да погледне в бъдещето достатъчно далеч, за да предвиди възможното развитие на приложенията за превод. "Кой знае", заключава Съливан, "може би той [телефонът на бъдещето] наистина ще може да превежда от един език на друг"...

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини