От х:

Днес в x:

Франция въвежда нови мерки срещу разпространението на COVID-19

Франция въвежда нови мерки за борба срещу разпространението на COVID-19, включително задължително носене на маски в обществения транспорт за лицата, навършили 6-годишна възраст, предаде Франс прес.

От понеделник децата, навършили 6-годишна възраст, също ще трябва да носят маски в транспортните средства, използвани от множество хора, включително самолети, кораби и таксита. Мярката ще се прилага и на гари, летища и спирки.

Също от понеделник, и до 23 януари, се забраняват продажбата и сервиране на храни и напитки на борда на транспортни средства по време на пътуване. Указът не уточнява подробности, но уточнява, че не се отнася за ресторантите на корабите.

Освен това указът потвърждава обявени по-рано мерки, като забраната да се сервират храни и напитки на клиенти, които нямат седящи места. Децата ще трябва да носят маски и в заведенията за хранене.

Много френски департаменти и градове, включително парижкият регион и Лион, въведоха задължително носене на маски на улиците от петък, 31 декември, припомня АФП.

Франция регистрира през последните дни рекорден брой заразени, в петък заразените бяха 232 200. Властите обаче отхвърлят прекомерно ограничителните мерки като нов локдаун или затваряне на барове и ресторанти, като предпочитат да залагат на ваксинацията.

От понеделник депутатите ще започнат да разглеждат проектозакон, превръщащ здравните паспорти във ваксинационни, които изискват доказателство за ваксинация. Одобряването му не буди съмнение, като се очаква да влезе в сила от 15 януари. 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини