От х:

Днес в x:

Измамената с хиляди левове в Димитровград Лиляна: "Хванах се като риба на въдица"

2 шарлатанки от ромски произход задигнаха 3 900 лева от възрастната Лиляна Карнфилова, живееща на димитровградската улица Анри Барбюс.

На 8-ми декември 2 жени позвънили на вратата на димиторовградската пенсионерка Лиляна Карамфилова. Те заявили, че търсят стари обувки, които да им даде. Възрастната жена им казала, че няма какво да им даде и тогава те поискали да им напълни шишенце с вода. Докато Лиляна пълнила вода, те влезли в апартамента. Едната от ромките хванала ръката на пенсионерката и й казала, че има направена магия.

Лиляна се хванала на уловката, защото преди 2 месеца била намерила притеснителни неща под черджето на вратата си, които били събудили нейното суеверие.

Ромката казала на Лиляна, че трябва дай даде купче с пари, за да го омагьоса, и така да развали черната магия, която дебнела над възрастната жена. Лиляна първо отричала, че има купче с пари, но била убедена от шарлатанката, че това е начинът да я предпази от магията, която дебнела над нея. Лиляна се хванала "като риба на въдица", казва самата тя, и повярвала на ромката, събрала всичките си спестявания в размер на 3 900 лева и ги предала на измамницата.

Шарлатанките завили парите в парцал, направили някакво заклинание и си тръгнали. В този момент Лиляна се усъмнила и развързала парцала, в който трябвало да са спестяванията и видяла, че вътре има само хартии. Пенсионерката осъзнала, че е измамена и се обадила на сина си, който сигнализирал в полицията, от където претърсили района, в който живее възрастната жена, но измамничките не са били открити.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фе
    фен
    3 0
    18:08, 10 дек 2021
    Светът свършва,баламите не.Защо й оставят,за съхранение,такава голяма сума.
  • 2
    Ка
    касапин
    5 -1
    18:30, 10 дек 2021
    Докато има телета ще има и касапи.
Последни новини