От х:

Днес в x:

Министър Комитова: Ако някой от моите служители е сгрешил, няма да се поколебая да се разделя с тях

Ако някой от моите служители е сгрешил, няма да се поколебая да се разделя с тях, каза в "Денят започва" по БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова по повод тежкия пътен инцидент на АМ "Струма".

В отговор на поисканите от експерти по пътна безопасност оставки в ДАИ и АПИ, регионалният министър каза:

"Аз не мога от едно гледане на една тежка катастрофа по телевизията, да взема крайни решения" и допълни, че ще направи проверка по случая, след което ще съобщи резултатите за състоянието на пътя.

Допълни, че е разбрала за трагедията от медиите.

Комитова подчерта, че медиите винаги отнасят своите въпроси по пътната безопасност към МРРБ и АПИ, а не към Държавната агенция по пътна безопасност, която би трябвало да обобщава всичките тези резултати и да информира обществото и съответните служби.

"Пътната безопасност е сбор от няколко неща - пътна инфрастуктура, за която отговаря АПИ, съответно МРРБ, имаме автомобилен парк, имаме също така и водачи. Затова в държавата е създадена специална "Държавна агенция по пътна безопасност", която трябва да обединява всички тези елменти, да ги анализира и да сигнализира към съответните три елемента, които присъстват в т.нар. понятие пътна безопасност", каза Виолета Комитова.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини