От х:

Днес в x:

Експерт по пътна безопасност настоя за оставки заради смъртоносния инцидент на „Струма“

Къде са контролните органи? Проверили ли са шофьора дали е ял, дали е спал? Къде са институциите, къде са хилядите сигнали, които са изпращани? Такива поредица от въпроси отправи експертът по пътна безопасност Диана Русинова пред БНТ във връзка с тежкия инцидент на АМ "Струма", където загинаха 46 души, а 6 са ранени.

На всеки няколко часа трябва да има почивка, но това не е гаранция, че шофьорът е почивал. По думите ѝ участъкът на магистралата, на който стана инцидента е в безобразно състояние, като състоянието на маркировката, знаците и мантинелите също не са в добро състояние.

Става проблем, когато се случи такава катастрофа. Контролът трябва да бъде осъществен и да бъде направен анализ на самата пътна инфраструктура. Нехайството от АПИ и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" винаги води до такива инциденти. Къде е бил контролът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", недоумява Русинова.

Тя посочи, че трябва да бъдат взети спешни мерки, за да може такъв инцидент да не става и на другите пътища и магистрали. За 3 месеца в тази държава не се намери институция, която да оправи лошите знаци и отсечки. Има липса на желанието, от когото и да било, посочи Русинова.

От 6 месеца държавата отказва комуникация с неправителствения сектор. Русинова настоя веднага за две оставки - тази на директора на дирекция в АПИ, който отговаря за пътната безопасност и на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Русинова посочи, че реформата в пътната безопасност закъснява и се вижда какви са последиците от това.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Бр
    Бръдчеда
    3 -2
    08:18, 23 ное 2021
    Контролните органи са уморени от изборите.
    • Кр
      крум
      4 -3
      08:26, 23 ное 2021
      големи експерти са: пътуват 4 автобуса, трите минават, четвъртия катастрофира и е виновно състоянието на пътната настилка ?!!
  • 2
    Ол
    ОЛЕ МАЛЕ
    7 0
    09:44, 23 ное 2021
    Виновни са тези,които "строиха",тези уж магистрали!
  • 3
    Ki
    kiro
    2 -1
    10:08, 23 ное 2021
    Оставки иска кокошката Русинова. И че шофьора си напълнил евтина нафта в туби и си я возил в багажното и при удара се е възпламенила и хората са изгорели, лошата настилка и е виновна
    • Ор
      Орик
      0 0
      12:58, 23 ное 2021
      Възпламенила ти се е главата от бялото.
Последни новини