От х:

Днес в x:

Петков: Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков с коментар в „Здравей, България” след вота в неделя. След обработени над 99 процента от протоколите ПП води в резултата.  

„Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери. Идеята е да направим нов процес на дискусия. Вярваме, че имаме доста неща, които ни обединяват. Имаме много общи теми, включително и с ИТН”, обясни Петков.

Той обясни, че желанието на „Продължаваме Промяната” е да се направят работни групи, които да съберат всички партии, с които искат да се направи коалиция. „Да започнем да говорим по тези политики с експертите на всяка от силите”, добави Петков.

Лидерска среща също ще има, а разговорите няма да са за това кое министерство за кого ще е, а за организирането на процес, който да сплоти отборите от самото начало, обясни Петков. „Да влезем в преговори, които ще дадат резултат с ясни политики и с ясното им изпълнение”, уточни още съпредседателят на ПП.

Той посочи, че смятат да излъчват на живо в интернет част от срещите на работните групи. „Ползотворно ще е за българския народ да чуе какви са политиките и кои са различията, по които дебатираме. Да е ясно, че няма задкулисни сделки и неправомерни дискусии. Всички трябва да знаят, че имаме обща национална цел”, добави още той. 

Петков обяви, че вече се е чул с част от политическите лидери. „С Корнелия Нинова, с Христо Иванов и със Слави. На Слави му се обадих аз, за да кажа, че тръгваме с добро намерение за обща работа”, коментира съпредседателят на ПП. За разговора с лидера на „Има такъв народ” допълни, че не са преговаряли.

„Оптимистичното е, че имаме едно голямо мнозинство на хора, които искат промяна този път. Явно започваме да виждаме, че допирните точки са повече, отколкото разделителните”, разясни той. 

Източник: nova

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бо
    Боян
    3 -2
    10:08, 16 ное 2021
    Победата на ПП на парламентарните избори е сериозна победа на американската геостратегия на Балканите и в частност в България. Самата партия ПП е миниатюрно идеологическо (ляв либерализъм) копие на американската Демократическа партия.
    Ако се погледнат по-отблизо листите на ПП, ще се види, че става въпрос за ударно внедряване у нас на ново поколение колониална администрация, свързана с англосаксонския свят.
    За последните 30-на години най-добрият и професионален посланик на САЩ в България е Н. Пр. Херо Мустафа. Шапка ѝ свалям!
    Българските русофили за пореден път бяха изработени много интелигентно, като се включиха доброволно в американската схема като дейни "полезни идиоти". Най-трагичното за тях е, че все още не са го разбрали.
  • 2
    00
    007
    5 -3
    12:12, 16 ное 2021
    Бояне, лекувай се, че отклоненията ти ще се задълбочат с времето.
  • 3
    Мо
    Мона
    1 0
    19:24, 16 ное 2021
    Кирчо прилича на Джон Траволта като млад.

Още новини

Последни новини