От х:

Днес в x:

Президентът Румен Радев призова българите да гласуват

Президентът Румен Радев, който е и кандидат за втори мандат, призова българите да гласуват на изборите 2 в 1 в неделя. В обръщение към народа той каза, че "колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия".

"Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани, но изборите са тъкмо обратното - възможност да санкционирате лъжата; да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви; да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта; да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност", призова Румен Радев. Накрая завърши: "Нека всеки, който милее за родината, както тук, така и зад граница, даде своя глас на 14 ноември".

В обръщението си той поиска "и младият, и възрастния, и бедният, и богатият, и образованият, и необразованият" да дадат своя "свободен, осъзнат и отговорен глас" за общата съдба.

Според Румен Радев в неделя предстои да изберем какво бъдеще искаме да имаме. Той призова да се надмогнат егоистичните заблуди и спасяването по единично.

Президентът обяви, че има неотложни задачи за бъдещия парламент, в т.ч. и приемането на бюджета за 2022 г.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Да
    Да
    1 -2
    13:56, 12 ное 2021
    Благодарим ти президенте че успя да мобилизираш гласоподавателите.Доста народ ще гласува но за съжаление не за теб
  • 2
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    1 0
    08:39, 13 ное 2021
    Говедата трябва да гласуват, за да легализират властта на свинете :) иначе ще излезе, че свинете са се самоназначили за власт :)
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 -2
    08:40, 13 ное 2021
    При 5 милиона говеда, колко са фалшивите бюлетини? :)
  • 4
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    07:36, 14 ное 2021
    Ахмак, колко милиона сте бе? :)
Последни новини