От х:

Днес в x:

Gulagu.net публикува нови записи с изнасилвания и мъчения на руски затворници

Правозащитният проект Gulagu.net публикува в канала си в YouTube нови видеозаписи с изнасилвания и издевателства над затворници в Русия.

"Днес представяме доказателства за извършването на още 10 тежки насилствени престъпления и над 10 длъжностни престъпления на служители на Федералната служба по изпълнение на наказанията (ФСИН) в Саратовска област, при които хора са били подложени на мъчения и унижения", посочват правозащитниците.

От Gulagu.net поясняват, че високопоставени служители на ФСИН са определяли сред затворниците "активисти", които по "задание" са изнасилвали и измъчвали други затворници, които са отказвали да "сътрудничат" с администрацията. "Заданията" са възлагани от висши чиновници от ФСИН и Федералната служба за сигурност

По данни на правозащитниците, за мъченията са се разпореждали местни чиновници, но те те са били "съгласувани" със заместник-директора на Федералната служба за изтърпяване на наказанията на Русия генерал-лейтенант Анатолий Рудий.

Изданието допълва, че затворниците, които участвали в мъченията, са ги заснемали със служебна техника.

В началото на октомври Gulagu.net съобщи, че му е предаден архив от видеоматериали, документи и снимки, доказващи системните мъчения, на които се подлагат затворниците. Архивът беше предоставен от програмиста Сергей Савелиев, който също е бил затворник в Саратовска област и е бил жертва на насилие. Обслужвал е камерите и видеорегистраторите в местната затворническа туберкулозна болница. През миналия месец той потърси политическо убежище във Франция.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини