От х:

Днес в x:

Обвиниха мъж за изтезания и заплаха за убийство на дете

Районната прокуратура в Генерал Тошево привлече като обвиняем мъж за изтезаване, нанасяне на телесна повреда и закана с убийство на 9-годишно дете

Срещу 61-годишния Костадин Д. от село Кардам са повдигнати три обвинения, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Пострадалото момченце е дете на бездомна майка с две деца, която живеела на семейни начала в дома на насилника. 

На 23 януари той нанесъл побой с ритници и юмруци на малкия А. В. Детето получило контузии, отоци и кръвонасядания по главата, сътресение на мозъка, разкъсно-контузни рани на лигавицата на горната устна и на дланите, както и други увреждания, довели до временно разстройство на здравето. 

Според наблюдаващия прокурор това престъпление е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалото момче и с особена жестокост. 

По време на побоя Костадин се заканил с убийство на 9-годишното дете и го изтезавал, като му нанесъл множество удари с ръце и крака по главата и тялото. Така той причинил на момчето силни физически болки и психическо страдание.

Разследващите са установили, че мъжът е вдовец, а приложената по делото характеристика показва, че е упражнявал насилие и спрямо покойната си съпруга.

Безработният мъж е задържан с постановление на Районната прокуратура в Генерал Тошево за срок до 72 часа. Внесено е искане в Районния съд в града да му бъде наложена постоянна мярка „Задържане под стража“. Утре съдът ще реши. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини