От х:

Днес в x:

Промяната е наложителна, време е да спечели България

Христо Маруков е на 39 години. Роден и живее в Хасково. Икономист по образование, завършил е информатика в немски университет, сега работи в сферата на строителството. Женен с едно дете.

Кандидат е за народен представител от Демократична България с преференция 106.

-Г-н Маруков, защо решихте да влезете в политиката, за първи път се кандидатирате?

Реших да участвам в политиката на Българи, защото е крайно време за промяна. Не искам повече за България да се говори като огнище на корупция, кражби, ниско качество на живот-ниски доходи за работещи и пенсионери –високи цени. Държава, която не се интересува от бизнеса, дори напротив постоянно му поставя безумни изисквания. Имаме най-прекрасната страна на света, длъжни сме заради децата ни да я направим най-доброто място за живеене.

-Вие сте представител на бизнеса, какви конкретни мерки предлагате за подпомагане на икономиката? Как според Вас държавата може да помогне?

Противодействието на кризата предизвикана от световната пандемия е приоритетна задача за мен. Ако бъда подкрепен с преференция 106 в листа 30 на демократична България гарантирам, че в рамките на мандата ще работя за осигуряване на 3000 лева помощ за всеки работещ в малкия и среден бизнес, който е спрял или сериозно ограничил работата си заради мерките ограничаващи разпространението на заразата . Друга мярка за бизнеса, която предлагаме от Демократична България е намаляване с 1/3 на дължимите осигурителни вноски за всички микро, малки и средни предприятия за период между половин и една година в случай на нова вълна на пандемията. Освен това е необходима нова помощна мярка 80/20 за всички средни, малки и микро предприятия с преустановена дейност в случай на нова вълна на пандемията. Считам, че е наложително пренастройване на мярката 60/40 в посока по-голяма гъвкавост за работодателите: пренос на акцента ѝ от заместване на доход на заетите към запазване на работните им места. Също така е крайно време пенсиите да бъдат преизчислени,въз основа на най-актуалните данни за осигурителния доход още от началото на 2022 година .

-Какво конкретно да очакват от вас обикновените хора, тези които разчитат на заплата или пенсия. Тях ги вълнува конкретно каква заплата и пенсия им гарантирате?

По традиция по избори много кандидат политици дават фантастични обещания. Българинът не веднъж им е повярвал, но според мен вече трудно може да бъде излъган. А тези , които ме познават знаят, че аз съм човек, който обещава само това, което може да направи. Затова ще се огранича само с това, което икономистите на демократична България са изчислили, че е възможно да се случи до края на мандата. Съвсем реално е средната заплата да стане 2400 лева , а средната пенсия 1000 лева, при изпълнение на цялостната управленска програма на Демократична България. Предвиждаме 50% увеличение на заплатите на държавните служители в стратегически важните и най- засегнатите от кризата сектори : учители, помощен медицински персонал в държавните болници, социални работници и дейци на културата, с възможност за допълнително увеличение в зависимост от възможностите на бюджета. Демократична България ще работи за въвеждане на необлагаем месечен минимум от 500 лева, намаляване на Данък общ доход на хората с ниски доходи . Друга наша идея е създаването на специален фонд за финансиране на преквалификация на безработни в професии и дейности с висока добавена стойност и съответно с по-високо заплащане.

И нещо много важно, всичко това е възможно, но трябва хората да гласуват. За да има повече народни представители в парламента от Демократична България гласувайте за нашата листа с номер 30, подкрепете лично мен с преференция 106.Вярвам в здравият разум на българите защото е време да спечели България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини