От х:

Днес в x:

Села в община Хасково още чакат дърва. Лесничейството: До края на ноември ще ги получат

„Вече е започнал отоплителният сезон, а все още не сме получили дърва за огрев“, сигнализира читател на Haskovo.net, чийто родители живеят в хасковското село Динево, но пожела анонимност. Той заяви, че преди около месец близо половината жители в селото са получили заявените и платени 3 кубика, но семейството му все още чака.

„Не е нормално дървата да се доставят през декември, когато има и сняг“, коментира мъжът, който заяви, че за забавянето на доставката е подал жалба в община Хасково миналия ден.

Уведомил и кметът на селото Тодор Тодоров. Управникът заяви, че ежедневно има по около 30 запитвания от жители на селото за доставката на дърва. Той каза, че по принцип няма срок за получаването им, като обикновено се случвало в края на август, но имало имало единичен случай да бъдат раздадени през януари – през 2005-2006 година. Иначе тази година парите се събирали до 7 юли по заповед на ОП „Общинското лесничейство“ в Хасково.

Потърсен за коментар директорът на общинското предприятие Георги Масларов заяви, че действително не е приключила доставката на дърва в селата в община Хасково. Миналия ден той заяви, че 6 села изобщо не са получи дърва. Това са Горно Войводино, Долно Войводино, Книжовник, Корен, Гарваново и Манастир. До десетина дни те трябва да получат минимум половината от количествата. Изцяло задоволени са нуждите на 18 села, а останалите 11 села са получили половината и над половината от заявените дърва.

Масларов заяви, че цената на кубик е ниска и не е променяна от последните 3 години. Кубикът струва 70,62 лева и излиза доста по-евтино, отколкото в борсите, което провокира по-голям интерес от потребителите на социалната услуга. Дървата в община Хасково са доста по-евтини и в сравнение с други населени места, където вървят по около 100 лв. за кубик. Освен това работниците на една от фирмите-подизпълнители били с коронавирус.

„Всички 35 села не могат да бъдат обслужени през септември и октомври“, каза Масларов. Той уточни, че е предлагал доставките да се извършват и през лятото, но хората отказвали. Освен това уточни, че от справките за последните 5 години става ясно, че дървата се раздават до края на декември.

Отделно напуснали трима служители на ОП „Общинско лесничейство“ – Хасково, а бил нает само един, което затруднява работата. Наличните работели и събота, а при необходимост ще работят и неделя, стига времето да позволява. Терените били кални и недостъпни, което затруднявало работата.

Увеличили са се и заявките – с около 2500 кубика повече от миналата година, които ще бъдат разнесени до края на ноември, категоричен беше Масларов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Д.
    Д...
    4 0
    17:20, 5 ное 2021
    От цялото лесничейство май само 3ма 4ма работят всеки ден момчетата са на път
  • 2
    Ст
    Стършел
    3 -1
    20:51, 5 ное 2021
    Когато капка падне от небето, тази бригада и техният шеф се осрават по гащите.
  • 3
    Ас
    Асен Рашков
    3 0
    22:15, 5 ное 2021
    Не знам но ЕВАЛА на това момче което разнасяше дървата в с. МАЛЕВО. Младо момче се оправи с цялото село сам! А Малево не е малко село! БРАВО
  • 4
    Ва
    ВАК
    0 0
    16:52, 24 авг 2022
    И селата в Ивайловградско и града чакат дървата. Но ще ги има ли?
Последни новини