От х:

Днес в x:

Нова цена на дървата за огрев: с 30 лева нагоре от началото на седмицата

     От началото на новата седмица  дървата за огрев скачат още и ще са на цена от 350 лева за тон. От началото на август те се търгуват на 320 лева за тон, което е с около 150 лева повече от цената им през миналата година по това време. Хора, които успяха да се запасят с дървения материал за камините си и осигуриха топлото през зимата преди август, са купили тона на 300 лева. За тези обаче, които тепърва предстои да се запасяват ще им излезе доста солено.

    В един от пунктовете за дърва в Хасково тази събота и неделя тонът за последно ще се търгува по 320 лева. Собствениците на пункта обясниха, че дървата в момента идват от сечищата на 300 лева, така че е неминуемо поскъпването и при тях. Причината –по-високите цени на горивата. Табелите с новите цени вече са готови и от понеделник отварят пункта с повишението.

    Въглищата от Донбас са също с драстично поскъпване през тази година. Те са по 25 килограма в чували и са добри, дават добра топлина и е абсолютно описано от доставчика точно какво съдържат и какви количества вещества отделят в природата. Това  вече е абсолютно задължително заради факта че трябва да се следи внимателно замърсяването на въздуха, което е част от причините за глобалното затопляне, казват от пункта. Цената им е 25 лева за чувал.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини