От х:

Днес в x:

Хоспитализациите заради коронавирус в Белгия се увеличиха до равнищата от октомври миналата година

Белгия отчете днес рязко увеличение на ковид инфекциите и хоспитализациите до равнища, наблюдавани за последно през октомври 2020 г. Това става само три дни след като САЩ посъветваха гражданите си да не пътуват дотам, предаде Ройтерс.

За последните 14 дни средно на денонощие е имало по 6728 нови случая на заразяване, което е с 36 процента повече в сравнение с преди седмица. За последните седем дни средно на денонощие в болница са постъпвали по 164 пациенти с ковид, което е 31-процентно увеличение. В интензивно отделение се намират 343 пациенти.

През октомври миналата година Белгия влезе за втори път в локдаун заради пандемията, само няколко дни след като беше отчела сходен брой на хоспитализациите.

В понеделник Американският център за контрол и превенция на болестите постави Белгия в списъка на най-високо рисковите страни и издаде препоръка хора, които не са напълно ваксинирани, да не пътуват дотам.

"Заради сегашната обстановка в Белгия дори напълно имунизирани пътуващи може да са изложени на риск от заразяване или разпространение на варианти на COVID-19", заяви институцията.

В списъка на САЩ на страните с максимален ковид риск са и други страни от ЕС като Австрия, Хърватия, Гърция и балтийските страни. Там е и Великобритания.

Над 8,6 милиона души в Белгия са напълно ваксинирани, което прави 74 процента от населението. През последните месеци обаче властите смекчиха изискванията за носене на маска и сега с наближаването на зимата се сблъскват с ново увеличение на заразените.

Дотук през близо двегодишната пандемия Белгия е сред страните с най-висока смъртност на човек от населението, най-вече заради смъртните случаи в домовете за възрастни през първата вълна. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    хааа
    1 0
    20:50, 5 ное 2021
    Къде е младока. Нали бяха вакснати.
    • Да
      Да
      0 0
      13:25, 6 ное 2021
      Това сега е тяхната конспирация ууууу
Последни новини