От х:

Днес в x:

Подадените регистрации в РИК-Хасково са изрядни

Всички регистрации на листи за участието в Парламентарните избори през ноември са подадени изрядно в РИК-Хасково. Няма регистрации, които са приети с електронен подпис. Това потвърди председателят на Районната избирателна комисия на 29-и Многомандатен избирателен район Веселина Тенчева. Коментарът й е по повод изисканите днес до 15.30 справки от ЦИК с преписките за регистрация на партиите и коалициите, които са подадени с електронен подпис от всички 31-а РИК в страната.

Повод за това стана скандалът с отказа за регистриране на кандидат-депутатската листа на "Демократична България" в Стара Загора заради  представените документи без ръчни подписи, а само със сигнатури на електронен подпис. В Изборния кодекс обаче не е посочено използването на електронен подпис.

В Хасково листата на "Демократична България" при нас беше подадена изрядно- саморъчно подписана, със саморъчни подписи е и пълномощното на Катя Панева, която я регистрира, посочи Тенчева.

Днес предстои ново заседание на РИК-Хасково, на което ще бъдат оформени съставите на секционните избирателни комисии. РИК-Хасково ще разпредели служебно тези в Харманли и Хасково, тъй като по време на консултациите партиите не успяха да се разберат по между си за това. Крайният срок за окончателното оформяне е до 19 октомври.   

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини