От х:

Днес в x:

Хасковлии: Наклонена стена може да рухне в „Бадема“. Обезопасяват я

    За опасно наклонена стена сигнализираха жители на хасковския квартал „Бадема“. Съоръжението се намира в пространството между блоковете 20 и 15.

    Стената е с височина около 1,2 метра. От десетина години обаче постепенно започнала да се наклонява. Според живеещите наоколо стената вече е опасна и смятат, че може да рухне всеки момент върху кола, та дори и върху дете. Опасяват се, че процесът може да се ускори с наближаване зимата.

    „При по-обилен дъжд земната маса се свлича и стената ще строполи. Тогава нещастният случай ще е неизбежен“, коментира Димитър Колев, живеещ в близкия блок.

    Неговият съсед Георги Сапунджиев заяви, че е изпратил сигнал до община Хасково и през март тази година получил отговор, че стената е предвидена за ремонт, но все още не били предприети действия. Той и комшиите му настояват стената да бъде ремонтирана.

    За опасната стена отправихме запитване до община Хасково, откъдето получихме отговор. „Тази стена е изградена от редени плочки и затова не е стабилна. Затова, след получаването на сигнала, община Хасково е планирала да я изгради от бетон, монолитна, за да може да укрепи мястото и да не поддава. Към момента обаче екипите на „Екопрогрес“ са ангажирани с други обекти, затова, за да не се стигне до инцидент при евентуално поддаване на стената, тя ще бъде обезопасена. Сигналът вече е подаден към „Екопрогрес“ и най-късно в петък /ако не вали/ на мястото ще бъдат монтирани заграждения, които да не позволяват преминаването на хора и паркирането на автомобили върху тротоара. Целта е опазване здравето на хората и имуществото им /колите/“, съобщиха от кметството.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Кр
      Кръгово трябва
      9 -2
      15:50, 6 окт 2021
      Да се направи кръгово
      • 12
        123
        2 -1
        19:34, 6 окт 2021
        Чиста работа
    • 2
      И
      И
      7 -1
      20:28, 6 окт 2021
      Стената няма падне, още 100 години, че е крива, крива и кмета е б****к, но не го сменяте.
    • 3
      Го
      Гоце
      4 -1
      21:29, 6 окт 2021
      Стига с тоя бадем вземете да направите нещо полезно и за другите квартали!
    • 4
      Ха
      Ха
      1 0
      20:51, 8 окт 2021
      То и главите на живущите в Бадема са криви, ама к'во от т' ва.
    Последни новини