От х:

Днес в x:

БСП одобри водачите на листи

Националният съвет на БСП одобри водачите на листи в 31 избирателни райони, местата на коалиционните партньори и гражданската квота.

Лидерът Корнелия Нинова ще бъде водач на листите в 25-и избирателен район - София и във Варна, съобщи пресцентърът на социалистическата партия.

Водач на листата в 16-ти МИР Пловдив-град е Кристиан Вигенин, който застава начело и на листата в Ямбол. Досегашният водач на листата на партията в Пловдив проф. Иво Христов обяви във Фейсбук, че се оттегля от активната политика като народен представител след три мандата в Народното събрание.

В 17-ти МИР Пловдив-област листата се оглавява от Веска Ненчева. До момента водач бе Манол Генов, а на изборите през юли Ненчева беше четвърта. Тя обаче получи над 3100 преференции и се класира на второто място. От 2017 г. Веска Ненчева е депутат, член на комисията по образование и наука.

Драгомир Стойнев за втори път оглавява листата на партията в Пазарджик, а в Смолян - Емил Хумчев. На изборите на 11-ти юли водач бе Петя Михалевска.

До вторник се провеждат заседанията на областните съвети, които подреждат пълните листи. Като последна стъпка предстои Националният съвет да се произнесе по окончателния им вид.

На приключилата късно снощи градска партийна конференция организацията на БСП в Пловдив отказа да нареди листа с кандидати за народни представители. Мотивът е незачитането на предложението на пловдивските социалисти водач на листата в Пловдив да е д-р Атанас Баташки, който има най - много номинации от партийните организации по места. Отделно пловдивските социалисти припомнят, че издигнатият от националното ръководство за водач Кристиян Вигенин е работил срещу интересите на пловдивската организация.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    От
    ОТВРАТЕН
    2 -3
    11:15, 4 окт 2021
    Кукувицата - калинка -михалевска сега къде още не е ходила. Затова тези псевдопартии ще имат отлив.хората са отвратени ото фамилните до десето коляно номенклатурчици. Това момиче е посредствено с прескачащо боя си
    • Шм
      шматка
      0 -1
      08:17, 5 окт 2021
      кой направи модела Орешарски-Пеевски? КОЙ защитаваше Пеевски като шеф на ДАНС като бясна кучка в парламента?! Нинова се преродила и сега е срещу Пеевски
Последни новини