От х:

Днес в x:

Дебют на новата Mazda3 MPS

Следващото поколение на един от най-мощните автомобили с предно предаване в света ще бъде представено на автосалона във Франкфурт

Mazda ще представи новото поколение на Mazda3 MPS на автосалона във Франкфурт. Автомобилът има много повече от обичайните промени за спортен хечбек и предлага на клиентите ексклузивно оборудване и впечатляваща динамика.

Задвижването на Mazda3 MPS отново е поверено на познатия 2,3-литров DISI Turbo двигател с директно впръскване на горивото и турбокомпресор. Максималната мощност е 260 конски сили, а максималният въртящ момент достига 380 Нм. Мощността се предава към предните колела посредством 6-степенна механична скоростна кутия с удължени предавки, а автомобилът стандартно разполага с диференциал с ограничено приплъзване за по-добър контрол. Монтирани са по-големи стабилизиращи щанги, по-големи спирачни дискове и по-прецизна електро-хидравлична кормилна система. Mazda3 MPS е способна да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди и да развива максимална скорост 250 км/ч.

Външните промени в модификацията MPS включват нови предни калници, нови елементи в предната и задната броня, нови странични прагове, масивен заден спойлер и 18-цолови джанти. Специални са фаровете за мъгла, завиващите би-ксенонови предни светлини и червените стопове.

В интериора почти всички опции за модела са стандартни в зависимост от пазара. Автомобилът разполага с алуминиеви педали, спортни седалки с полукожена тапицерия, червени елементи в седалките и вратите и червени шевове на кожените елементи. Сложен е специален екран за налягането в турбото между двата циферблата на таблото.

Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини