От х:

Днес в x:

Тръгва газопроводът Димитровград-Хасково. Маскирани обраха бензиностанция

Договорът за строителството на газопровода Димитровград-Хасково вече е подписан от областния управител Румен Данев, пише на първата си страница “Хасковска Марица”. Инвеститор е “Ситигаз”. Строителството ще струва около 3 млн. лева и ще приключи до месец и половина, по думите на инвеститорите. Първи от синьото гориво ще се възползват в Северната индустриална зона на Хасково.

Строителството на газопровода се превърна в истинска сапунка през последните години. Дано този път нещата излязат сериозни.

Маскирани ограбиха бензиностанция, разследвана от ДАНС, съобщава в заглавие над главата “Хасковска Марица”. Бандитите заплашили с пистолет продавача, задигнали оборота от 150 лева и избягали. Бензиностанцията в Харманли е собственост на Димитрина Алтънкова. Синът й Стилян пък бе проверяван от ДАНС и митницата за участие в контрабандна схема за безакцизно гориво в началото на тази година.

Разхождат кръводарители  до “Република” за икономии, четем в другия акцент на първа страница. Обект на публикацията е антикризисната програма на болницата. Изданието посочва очевидния факт, че при днешната липса на кръводарители преместването в АГО в отдалечения квартал “Република” едва ли е в полза на кръводаряването.

Димитър Делибозов взема вилата в Мезек, пише в акцента на втора страница. Общинската вила се дава на концесия.

Атака иска втори шанс за УНСС, четем още на страницата. Анюта Лозева внася искане до всички депутати от региона за защита на филиала.

Спирам всяка втора кола, ако ще да е на министъра. Това заявява в интервю за вестника неподкупният полицай от Минерални бани Андон Димитров. Интервюто е на 4 страница.

Няма да спираме децата да учат в града. Думите са на шефа на образователния инспекторат Иван Панайотов пред изданието. Разговорът с него е публикуван на 9 страница в броя.

Ганстери атакуват бензиностанция, избира за водеща новина в днешния си брой и другият хасковски всекидневник - “Новинар юг”. 

НДСВ и ДПС оставиха Хасково на градушките, пише в другия акцент на първа страница в броя. Според бивши депутати колегите им просто не са видели далавера за себе си в проекта, затова нищо не е направено, въпреки обещанията на Веселин Близнаков.

“Неохим” започна работа, пише в акцента на втора страница. Химическият завод започнал работа вчера.

Хасковлии си търсят 100-ватовата крушка, четем още на страницата. Хората се юрнали да се запасяват, след като стана ясно, че старите крушки ще се изтеглят от пазара.

Община Димитровград е училище за млади кадри. Това казва в интервю за вестника кметът Стефан Димитров. Разговорът с него е по повод днешния празник на града.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини