От х:

Днес в x:

Уикенд на дивите сърца по VIASAT NATURE за Световния ден на животните

За Световния ден на животните (4 октомври) тази година Viasat Nature ще посвети 2, 3 и 4 октомври на дълъг „Уикенд на дивите сърца“ от предавания за животните и хората, които се грижат за тях. 

Защо се чества Световния ден на животните? В хода на историята, социални движения като Световния ден на животните винаги са били ключови в битката за социална справедливост и реформа. Съществуването на животните е дълбоко засегнато от дейността на хората, бизнесите и нациите. Жизненоважно е животните да получат справедливо отношение и ефективна защита. 

В хода на три дни станете свидетели на ежедневната работа на защитници на животните и активисти за опазване на дивата природа по целия свят. Вижте едни от най-популярните заглавия и обичани личности по Viasat Nature, сред които ветеринарите Джулиан Нортън и Питър Райт от „Йоркширският ветеринар“, експерта Д-р Пол О’Донахю от „Болница за слонове“ и екстремния пчелар Чарли Ейгар от „Чарли и пчелите“!
Не пропускайте и забележителния филм „Завръщането на мечките“!

Завръщането на мечките
2 октомври в 12:35, 3 октомври в 13:35
Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Документалният филм е в самия център на най-вълнуващата и най-противоречивата програма за околната среда в историята на Европа - завръщането на мечките. Това може да е успешна история, която да покаже, че сме готови да споделяме земята с хищник, който в големи части на Европа сме ловували до изчезване. Учените се надяват, че връщането им в природата може да има положителен ефект върху цялата екосистема, но готов ли е континентът да поеме предизвикателството да съжителства с мечки?

Каним ви да надникнете зад кулисите на едни от най-напредничавите центрове в света за спасяване на диви животни с „Диви сърца“ и „Доброволци в дивата природа“. Едно от най-новите заглавия по най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World – „Спасяване на дивите животни в Канада“ - проследява ветеринарни лекари и техници, отдадени на спасяването на неопитомени морски бозайници и връщането им обратно в естествения им хабитат край красивия тихоокеански бряг на Канада.  

Спасяване на дивите животни в Канада
Маратон на трите епизода на 3 октомври от 11:05 часа
Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Група ветеринари и техници по красивото тихоокеанско крайбрежие на Канада са посветени на спасяването на живота на дивите морски бозайници и пускането им на свобода. Тяхното мото? "Всяко животно има значение". 

Водени от всеотдаен и компетентен ветеринарен лекар, квалифицирани експерти защитават тюлени, костенурки, делфини, видри, морски лъвове от широк спектър от животозастрашаващи опасности. Те работят неуморно, за да спасят стотици ранени животни всяка година, да се грижат за тях, докато оздравеят, и да ги пуснат обратно в дивата природа. Спасяването на животните и тяхната свобода в дивата природа е мисията на Спасителния център за морски бозайници "Оушън Уайз".

Още едно заглавие, което не бива да пропускате, е „Беър: Героят на коалите“, където активистът за опазване на дивата природа Тайсън Майр проследява удивителната работа на кучето Беър, обучено да издирва коали в беда, които екипът му спасява от големите пожари в Австралия през австралийското лято на 2020-та. 

Беър: Героят на коалите
2 октомври, в 13:30 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Водещият, блогър и активист за дивата природа Тайсън Майр проследява невероятната работа на кучето Беър и екипа му, докато спасяват и помагат на ранени коали в опожарената пустош в южната част на Куинсланд и други зони. През австралийското лято на 2020 г. пожари изгориха площ с размера на Англия и Уелс, взети заедно, а повече от един милиард животни загинаха в тях. Това е история за смелост пред ужаса на пожара, оцеляване и надежда, възкръснала от пепелта.

С повишаване на информираността, можем да спомогнем за изграждането на култура на състрадание, която да подхрани законодателни реформи и промяна на поведението, което да направи света едно по-справедливо място за живот на всички живи същества. Световният ден на животните вече има значителен принос за подобряване на положението на животните и се надяваме, че то ще бъде устойчиво и ще се променя към все по-добро. 

Уловете духа на Световния ден на животните с дългия Уикенд на дивите сърца от 2 до 4 октомври от 06:00 до полунощ по Viasat Nature. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини