От х:

Днес в x:

Акценти по Viasat през април

Дивите ирландски острови с Еуин Уорнър

Viasat Nature

Премиера от събота 6 април в 21:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/история/ експедиции
Оригинално заглавие: Ireland's Wild Islands with Eoin Warner
Година: 2022

Издигащи се като изумрудени бижута до далечния край на Европа, западните острови на Ирландия винаги са били уникални като последните скали преди празнотата на Атлантическия океан.

Ирландия е била самият край на познатия свят в продължение на хилядолетия, а нейните атлантически острови са били последната спирка за безброй животни, преди да изчезнат в мъглите на западния океан. Тъй като животинският свят на Земята е под заплаха, много експерти гледат на тези изоставени острови като на едни от последните крепости на природата; във всеки епизод от този сериал се преплитат впечатляваща естествена история и екологични теми наред с традиционен фолклор и история, за да оживее историята на всеки остров.


Топ летци: Кралските военновъздушни сили отвътре

Viasat Explore



Премиера от четвъртък 28 март в 23:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ военен/екшън
Оригинално заглавие: Top Guns: Inside the RAF
Година: 2023

Документален сериал в риалити стил, в който следим мъжете и жените във фронтовата база Лосимут на Кралските военновъздушни сили в Северна Шотландия - дом на бързи реактивни изтребители бомбардировачи и морски патрулни самолети с дълъг обсег. Сериалът ни отвежда в пилотските кабини, палубите за самолети и щаба на станцията, докато екипажите защитават небето на Великобритания от всяка заплаха. Независимо дали охраняват въздушното пространство на НАТО в небето над Източна Европа, патрулират в Северно море, преследвайки подозрителни руски военни кораби, или са изпратени да водят битка срещу групировката „Ислямска държава" в Близкия изток - ние надникваме зад кулисите на фронтовата линия и откриваме какво наистина представлява животът за обслужващия персонал в сърцето на отбраната на Обединеното кралство.


Голямата новина за Viasat History е премиерата на новия сезон на „Съкровища с Бетани Хюз“, където има епизод, посветен на „Съкровищата на България“, сниман миналото лято.

Премиерата на сезона е на 19 април, а премиерното излъчване на епизода за България на 24 май.

Съкровища с Бетани Хюз / Viasat History

Премиера от петък 19 април в 22:00 ч.
Сезон: 3
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ история/археология/ експедиции
Оригинално заглавие: Treasures with Bettany Hughes
Година: 2023

Присъединете се към професор Бетани Хюз през третия сезон, докато тя разкрива още повече ослепителни и необикновени съкровища. С безпрецедентен достъп до няколко нови открития и подкрепата на опитни местни водачи, Бетани се впуска в още едно незабравимо пътешествие през историята на човешката цивилизация.
По пътя Бетани посещава един от най-добре запазените в света римски амфитеатри в България, новооткрит древен сториборд в Турция и дори обитаван от духове замък в Албания. От красивите гори на Естония до зашеметяващата пустиня на Оман и бреговете на искрящото Каспийско море, Бетани проследява забележителни подвизи на инженерството, културата и вярата, които показват това, което хората са постигнали чрез страст, издръжливост и сътрудничество.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини